RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Homofile provoserer oss

Pensjonistpartiet mener homser og lesber nærmest har lagt partiet for hat etter bråket rundt partnerskapsloven.

(iBergen.no) : Det har vært en særdeles travel ettermiddag for lederen i Pensjonistpartiet i Hordaland, Frank W. Hansen, etter at hans partifelle og bystyremedlem Kåre Husabø i dag uttalte at homofile mennesker sprer sykdommer bør registreres og kjemisk kastreres. Partilederen i Rødt, Torstein Dahle, er selv åpent homofil, og krever nå at Husabø trekker seg fra bystyret.

- Saken løser seg
Hansen sier til iBergen.no at saken er problematisk, men at han tror den løser seg selv gjennom valgresultatet.

- I utgangspunktet skal Husabø kun stille på ytterligere to møter i bystyret, så er han ferdig. Han står på tredjeplass på valglisten vår, og er ikke kumulert. Men skulle han bli valgt inn for kommende periode, blir vi selvsagt nødt til å ta saken opp, sier Frank W. Hansen, til iBergen.no.

Hansen tar avstand fra Husabøs uttalelser om kastrering og registrering av homofile personer, samt påstandene om at homofile mennesker sprer sykdommer.

- Dette er helt hodeløse uttalelser av Husabø, og må stå helt for hans egen regning. Pensjonistpartiet har ingenting imot homofile, sier Hansen

Provosert av homofile
Partiet var for noen år siden motstander av partnerskapsloven, og har engasjert seg sterkt for at homofile ikke skal få anledning til å adoptere barn. Hansen mener dette har ført til at flere homofile sterkt misliker Pensjonistpartiet og deres politikere.

- Dessuten kan jeg ikke tenke meg at han kan ha sagt noe slikt uten å ha blitt kraftig provosert av homofile. Jeg er selv blitt provosert av homofile ved valgbodene. Det er ikke noe stort problem, men det skjer fra tid til annen, sier Hansen.

- Ifølge BT var det tre jenter i 15-årene som diskuterte med Husabø?

- Ja, men jeg går jo ut fra at de var homofile, sier Frank W. Hansen.

Dahle kraftig oppgitt
- Det han sier er like horribelt og fullt ut i samme klasse som det Fiskestrand sa i Oslo i forrige uke, sier Torstein Dahle, leder i Rødt (tidligere RV) og selv homofil.

- Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Vi vet at slike holdninger finnes, men heldigvis er det får som står for slikt i dag. Og heldigvis så må vi bare konstatere at Husabø er ute av takt med det samfunnet vi lever i. Men det er for så vidt greit at folk ser hva de får når de stemmer på Pensjonistpartiet, sier Dahle til iBergen.no.

Dahle mener nå at Pensjonistpartiet bør be mannen trekke seg.

- Han burde ikke sitte i bystyret. Jeg synes hvis Pensjonistpartiet har noe som helst anstendighet, bør de be han trekke seg, sier Dahle.

SV spydspiss i Bergen, Oddny Miljeteig, er på linje med Dahle og mener Pensjonistpartiet bør ta affære.

- Dette er en forferdelig viktig sak siden de homofile fremdeles er en gruppe som blir undertrykt i Norge. Hvis partiet virkelig er imot diskriminering av homofile, kan ikke Husabø representere partiet. Min utfordring til Pensjonistpartiet er at de må vise at de ikke er et parti som diskriminerer homofile og be velgerne ikke stemme på Husabø, sier Miljeteig til iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere