*Nettavisen* Nyheter.

- Homooppgjør venter Kvarme

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Oslo Bispedømmeråds leder Sigrun Møgedal varsler en ny konfrontasjon om homofile samboende prester etter utnevnelsen av Ole Chr. Kvarme til ny Oslo-biskop.

12.03.05 03:25

Det kan ende med at Oslo Bispedømmeråd, som i dag aksepterer homofile eller lesbiske samboende prester, påfører Kvarme et prestisjenederlag, skriver Aftenposten.

Bispedømmerådet, hvor biskopen bare har én av syv stemmer, kan ansette homofile samboende prester som biskopen ikke vil ordinere.

- Jeg vil gå i spissen for en prinsipiell avklaring av praksis. Det er et uttrykk for at i en så polarisert situasjon som dette, må vi som kirke i Oslo våge å ta samtalen om disse spørsmålene når det brenner. Nå må vi legge dem på bordet, og snakke om dem i stedet for å håpe på at det glir over, sier Sigrun Møgedal, leder i Oslo Bispedømmeråd til Aftenposten.

Hvis avklaringen ender med at flertallet i rådet overkjører biskopen, kan det få en rekke uante konsekvenser som at biskopen nekter å ordinere prester han skal samarbeide med og føre tilsyn med.

Biskop Ole Chr. Kvarme sier han vil prøve å bygge relasjoner til Oslos homofile samboende prester.

- Jeg har tenkt å være biskop for alle. Men det er vel kjent at jeg står på kirkemøtets vedtak som går imot slik prestetjeneste, understreker Kvarme overfor Aftenposten.

Kvarme sier også at han, på tross av tverrpolitiske protester, føler seg velkommen som ny Oslo-biskop.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.