RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Honoraret kan være ulovlig

Sist oppdatert:
Advokat mener Rune Hauges honorar for tv-avtalen er så urimelig at det kan være ulovlig.

- Avtalelovens paragraf 36 gir domstolen anledning til å slå ned på åpenbart urimelige avtaler. Jeg har vært advokat i 50 år og har ikke sett avtaler tilnærmelsesvis så åpenbart urimelige som denne, sier advokat Markus Andersen til Avisa Nordland.

Ildsjel i fotballen
Markus Andresen er tidligere leder i Bodø/Glimt, og har et brennende hjerte for fotballen. Derfor reagerer han kraftig på at agent Rune Hauge får et honorar på 100 millioner for å ha forhandlet frem et salg av tv-rettighetene for norsk fotball til TV 2 og Telenor.

De to selskapene betaler Norges Fotballforbund en milliard kroner for de eksklusive tv-rettighetene til norsk fotball de tre neste årene.

- Jeg reagerer både som advokat og med hjertet i Glimt. Det er underordnet at norsk fotball tilføres mange ganger mer for fjernsynsrettighetene enn det de har vært vant til. Det opprørende er hvordan avtalen er kommet i stand, og hva enkelte kan melke av den, sier Andresen.

Refser presidenten
Advokaten er heller ikke nådig mot fotballpresident Sondre Kåfjord:

- Dette er historien om ulven og lammet. Det sier seg selv hvem som er ulven. Lammet er Sondre Kåfjord med følge som har sittet der svært godtroende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere