*Nettavisen* Nyheter.

- Horemamma drev narkoliga

Brutalt narko-oppgjør.

Horemammaen (45) skal ha brukt unge kvinner i og rundt prostitusjonsmiljøet i Oslo til å smugle kokain, ecstasy og heroin. Også datteren (16) skal ha blitt brukt som kurèr.

Den 45 år gamle kvinnen antas å være en av hovedpersonene bak en kvinneliga som i en lengre periode drev omfattende narkotikasmugling i Brasil, Nederland og USA.

Totalt dreier det seg om flere titalls kilo.

Innrømmer smugling
Ligaen ble avslørt høsten 2000 da to av jentene som kvinnene skal ha benyttet seg av, ble stoppet på Gardermoen med flere tusen kroner i utenlandsk valuta på seg.

I avhør med politiet skal de to ha forklart seg om deltakelse i omfattende smugling. I kjølvannet har flere av de andre siktede i saken innrømmet smugling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Påtalemyndigheten mener to kvinner; 45-åringen, samt en annen kvinne på 32 år, stod i spissen.

- Vår oppfatning er at disse to har rekruttert flere unge kvinner fra et miljø rundt en massasjeklubb i Oslo og sendt dem på ferieturer til Nederland, hvorpå de har blitt bedt om å dra på smuglertokt til andre land med stoffet, sier statsadvokat Per Egil Volledal til TV 2 Nettavisen.

Volledal har nå tatt ut tiltale mot ti kvinner og en mann i saken.

Unge smuglere
En av kvinnene som det er tatt ut tiltale mot, er hovedtiltaltes nå 19 år gamle datter.

Hun var bare 16 år gammel da hun ifølge tiltalen skal ha smuglet en kilo narkotika, trolig kokain, fra Rio de Janeiro til Nederland.

Hun er også tiltalt for å tidligere samme år å ha smuglet en kilo, trolig kokain, fra Nederland til USA.

De andre tiltalte kvinnene er i dag i alderen 20 til 29 år. Flere av dem var under 18 år da smuglingen skal ha funnet sted.

Tiltalt for hallikvirksomhet
Den 45 år gamle hovedkvinnen er tiltalt for å ha medvirket til innførsel av 1,6 kilo heroin, og/eller 3,3 kilo med ecstasy til USA høsten 2000.

Kvinnen er også tiltalt etter både hallik og prostitusjonsparagrafen for å ha stilt lokale til disposisjon for prostituerte kvinner og innkassert deler av betalingen de fikk.

Stedet het Studio 70 og lå på Grünerløkka i Oslo.

TV 2 Nettavisen får opplyst at flere av kvinnene som er tiltalt i saken, skal ha jobbet ved massasjeinstituttet.

Den 45 år gamle kvinnen er i også tiltalt for å ha solgt «forskjellige typer» narkotika til de ansatte på massasjeinstituttett. Hun er også tiltalt for å ha drapstruet en av kvinnene som jobbet på Studio 70. Kvinnen ble i 1997 dømt til 25 dagers fengsel og 700.000 kroner i inndragning for hallikvirksomhet, fordi det ble bevist at hun var leder av et massasjeinstitutt i Oslo i to år fra 1993 til 1995.

- Skuffet
Saken mot de 11 er berammet til november i år.

Volledal sier det er uheldig at saken er berammet så sent.

- Hvis folk sitter i varetekt, eller tiltalte under 18 år ved gjerningstidspunktet, skal tingretten beramme saken seks uker etter at de får den inn. Her tar det over et halvt år. Det ber jeg svært skuffet over, sier Volledal til TV 2 Nettavisen.

Statsadvokaten opplyser at årsaken til den senere berammingen, er at flere advokater ikke hadde tid før.

Advokat John Christian Elden, som forsvarer en av de tiltalte kvinnene, sier til TV 2 Nettavisen at også han er skuffet over at det har tatt så lang tid før saken kom for retten.

Elden sier at hans klient har innrømmet at hun fraktet en pakke for den hovedtiltalte 45-åringen, men at hun ikke visste at den inneholdt en kilo narkotika.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.