- Hørte Gry skrike

Foto: (Arkivfoto)

En venninne av Gry Hosein i Israel sier hun hørte Gry skrike gjennom telefonen i minuttene da politiet mener Gamal Hosein drepte sin kone.

06.10.03 17:05

Venninnens vitneavhør ble mandag lest opp i Agder lagmannsrett i Skien. Kvinnen fikk en telefon fra Gry Hoseins mobiltelefon klokken 14.37 lørdag 13. januar 2001. Det var Grys siste telefon. Politiet mener hun ble drept i perioden fra telefonhenvendelsen fant sted og frem til klokken 16.00.

Telefonutskriftene viser at samtalen varte i 2 minutter og 38 sekunder. Ifølge vitnet gikk den til hennes telefonsvarer i Israel. Her skal altså Grys skrik ha blitt tatt opp, men opptaket skal senere ha blitt slettet.

Til politiet har kvinnen fortalt at hun hørte det som kan ha vært Gry Hoseins dødskamp.

- Hun var ikke alene
- Jeg hørte henne gråte og hun skrek på norsk. Det var noen som slo henne. Hun var ikke alene. Det var en mannsstemme som liknet på Gamals, men jeg er ikke sikker på det, for hylene og skrikene var så sterke, kom det fram i opplesningen fra venninnens vitneforklaring, ifølge VG.

Flere vitner har forklart at Gry Hosein hadde et forhold til den unge nevøen til Gamal Hosein, Arkan, og at dette førte til stor konflikt i familien.

Ville skilles

Tidligere mandag fortalte en norsk venninne av Gry Hosein at hun ønsket å skille seg fra ektemannen.

Det bekreftet også hennes kusine i sin forklaring. Hun fortalte at Gry Hosein en måned før hun forsvant var lei og ville skilles fra ektemannen umiddelbart.

- Gry fortalte meg at hun ville skilles og sa at hun kunne klare seg selv. Hun følte litt på det at hun ikke hadde gjort noe med livet sitt, og sa at hun ville få seg en jobb og klare seg selv, fortalte kusinen og den nære venninnen, Hege-Cecilie Bjørnerud, ifølge NTB.

Avviser forhold
Også moren til Gry Hosein og andre vitner har forklart seg om denne konflikten som politiet mener var Gamal Hoseins motiv for konedrap.

Arkan, Gry Hoseins angivelige kjæreste, har i politiavhør avvist forholdet og sagt at de bare var venner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.