*Nettavisen* Nyheter.

- Hørte rop fra funnstedet

Foto: (Politiet)

Et vitne har hørt et rop fra stedet der sykepleierstudenten Anne Slåtten (23) ble funnet død.

07.06.04 21:10

Lensmannen i Førde, Kjell Fonn, opplyser til TV 2 Nettavisen at de kan stå overfor en kriminalsak etter at liket av kvinnen ble funnet like utenfor Førde sentrum ved 12-tiden mandag.

- Kan være kriminalsak
- Jeg ønsker ikke å gå inn på skadene hos savnede. Det kan være snakk om noe kriminelt, vi kan ikke utelukke det. Den videre etterforskningen vil vise hva som har skjedd, sier Fonn.

Kripos opplyser til TV 2 Nettavisen at de har sendt både taktikere og teknikere til Førde.

- Jeg har fått opplyst at Kripos har sendt tre personer fra taktisk. Jeg vet ikke hvor mange teknikere som kommer, sier Fonn.

- Hørte kvinnerop
På en pressekonferanse i Førde mandag ettermiddag fortalte Fonn at et vitne skal ha hørt rop på åstedet søndag morgen, skriver bt.no.

Ifølge Fonn skal en kvinnestemme har ha ropt så høyt at vitnet reagerte.

Politiet kan fortsatt ikke si om det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Lensmannen sier at de holder alle mulighetene åpne. Kripos er på vei til Førde og skal bistå det lokale politiet med etterforskningen videre.

Funnet langs veien
Kvinnen ble funnet ved 12-tiden mandag, langs en vei om lag en kilometer utenfor Førde sentrum. Det er ikke kjent om hun bar preg av vold eller hadde andre skader. Politiet arbeider nå med å sikre stedet, og har ikke rørt liket.

Politiet i Førde venter hjelp Kripos har kommet til stedet senere mandag ettermiddag.

Leteaksjon
23 år gamle Anne Slåtten fra Stavanger ble meldt savnet da hun ikke dukket opp på Helsetunet i Førde søndag. Slåtten var førsteårselev ved Høgskolen i Sogn og Fjordane i Førde og hadde praksisplass ved pleiehjemmet.

Leteaksjon ble satt i gang ved 18-tiden søndag og et sekstitalls personer samt hunder og dykkere deltok i søket natt til mandag. Mandag formiddag har rundt 30 personer fra Røde Kors Hjelpekorps og et titalls politifolk søkt etter studenten.

De siste sikre observasjoner av Slåtten var ved 23.30-tiden lørdag kveld, da hun kom hjem til hybelhuset.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har registrert bevegelse på mobiltelefonen til Anne Slåtten klokken 03.30 natt til søndag, og vet hvem hun snakket med. Mannen bor langt fra Førde og er sjekket ut av saken, sa operasjonsleder Dag Øyen ved Førde lensmannskontor til TV 2 Nettavisen mandag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.