Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hosein må nå belage seg på soning

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Høyesteretts kjæremålsutvalg har avvist anken fra Gamal Hosein. Dermed blir dommen på ni års fengsel stående - Han må nå belage seg på soning, sier Hoseins advokat.

Moren til Gry Hossein, Liv Sofie Østensen, sier til TV 2 Nettavisen at hun er lettet over at Høyesteretts kjæremålsutvalg torsdag bestemte seg for å avvise anken fra Gamal Hosein.

- Glad saken er over
- Jeg er lettet over at de er kommet til en juridisk avgjørelse, enten det var på den ene eller andre måten. For oss er det ikke noen jubeldag, bare enda en bekreftelse på at Gry er borte, sier Liv Sofie Østensen til TV 2 Nettavisen.

Gys mor ble varslet om avgjørelsen fra journalister torsdag formiddag

- Jeg er glad for at saken nå ser ut til å ha fått en slutt etter nærmere tre år, sier Østensen.

- Kvalte ektefellen
Hosein er dømt for å ha kvalt kona Gry 13. januar 2001.

- På grunnlag av lagrettens svar må det legges til grunn at Gamal Hosein kvalte ektefellen på gatekjøkkenet før han åpnet for publikum cirka klokken 16.00, at han gjemte liket i gatekjøkkenet og at han om natten fraktet liket med sin bil til et sted der han dumpet dette i Skienselva, står det i dommen fra lagmannsretten.

- Gamal er veldig skuffet
- Gamal er veldig skuffet over avgjørelsen. Han fastholder likevel at han ikke er skyldig, sier Hoseins advokat, John Christian Elden, til TV 2 Nettavisen.

Advokaten sier likevel at avgjørelsen betyr slutten for Hosein-saken

- Jeg må bare konstatere at kjæremålsutvalget har tatt en avgjørelse, en avgjørelse jeg tar til etterretning. Den betyr slik sett at saken nå er avsluttet. De rettsmidler som finnes er nå uttømt og de argumenter som jeg mener kan fremsettes, ble fremsatt i anken til Høyesterett. De er således lite igjen å gjøre juridisk, sier Elden.

Advokaten opplyser at Hosein, som oppholder seg i Oslo, nå må belage seg på soning.

- Han må nå belage seg på at han blir innkalt til soning av dommen. Normal prosedyre er at dommen fra lagmannsretten nå blir rettskraftig, at det blir skaffet en soningsplass til ham og at han deretter blir innkalt til soning, sier Elden.

Kan pågripe Gamal Hosein

Politiet har likevel mulighet til å pågripe Hosein nå som ankesaken har blitt avvist.

Politiet vil blant annet kunne begrunne en slik pågripelse med unndragelsesfare - at de frykter at - Hosein skal rømme lande og unndra seg soning - og at det strider mot folks rettsoppfatning at Hosein er på frifot så lenge han er dømt til ni års fengsel for drap og ankemulighetene er oppbrukt.

Politiadvokat Jon H. Borgen ønsker derimot ikke å kommentere om hvorvidt politiet nå vil gå til det skritt å pågripe Hosein.

- Jeg vil ikke kommentere dette. Vi venter på statsadvokatens avgjørelse om fullbyrding av straffen, sier Borgen til TV 2 Nettavisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!