RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hotellmillion kom fra Norge

Sist oppdatert:
Politiet i København tror pengene en nordmann (47) glemte på et hotellrom forrige uke, stammer fra Norge. Pengene skulle trolig brukes til narkokjøp i Tyskland.

Tirsdag vil politiet avgjøre om de skal be om forlenget varetektfengsling av den 47 år gamle nordmannen som ble pågrepet i København for en uke siden. Mannen er siktet for heleri og forsøk på kjøp av narkotika.

- Norsk politi blir løpende orientert om hva som skjer i etterforskningen. Vi går ut ifra at pengene stammer fra Norge, sier sjef for narkotikaavdelingen Ole Wagner ved kriminalpolitiet i København til TV 2 Nettavisen.

Glemte en million i plastpose
47-åringen kan gå inn i historien som en av de mest distré kriminelle noensinne. Da han sjekket ut fra Hotel Nebo i København, etterlot han seg rundt en million kroner i euro og norske kroner. Politiet ble tilkalt og da mannen returnerte på ettermiddagen, slo politiet til.

Politiet i Danmark har lagt fullstendig lokk på etterforskningen etter at de pågrep nordmannen. Grunnen til dette er ifølge Wagner at politiet tror flere kan være innblandet.

- Vi utelukker ikke at flere kan bli pågrepet, sier han til TV 2 Nettavisen.

Dømt for narko
Avdelingsleder ved Interpol i Norge, Helge Tangen, bekrefter at det er kommet en forespørsel om vedkommende til politiet i Norge.

- Han har ingen uoppgjorte saker i Norge. Dette blir dermed en ren dansk sak og han må pådømmes der nede, sier Tangen til TV 2 Nettavisen.

Mannen er en kjenning av politiet i Norge. Han er tidligere dømt for befatning med narkotika og organisert kriminalitet.

Det har vært spekulert i om pengebeløpet mannen hadde, stammet fra ranet i Stavanger 5. apil i år. Politiinspektør Bjørn Andersen ved Rogaland politidistrikt sier til TV 2 Nettavisen at han ikke har kjennskap til at det skal være noen sammenheng.

- Har dere vært i kontakt med politiet i København i denne saken ?

- Hvilke skritt som er gjort i forbindelse med vår etterforskning, vil jeg ikke kommentere, svarer Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere