RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun ba meg holde kjeft

Sist oppdatert:
Manuela Ramin-Osmundsen ba Anne Lise Ryel holde kjeft om samtalene rundt ansettelsen av nytt barneombud.

Det skjedde på et møte mellom Ryel og Ramin Osmundsen i går, ifølge P4.

- Hun sa det ikke var noen grunn til å gå videre med det, men jeg sa at hvis jeg ble spurt om det måtte jeg svare, sier Ryel til P4.

- Hold kjeft
Det var Ryel som ba om møte etter at flere journalister spurte om hva som egentlig skjedde på middagen den 3. januar. Etter middagen sa Ramin-Osmundsen til Ryel at det var synd Kraby hadde trukket søknaden som barneombud. Ryel ringte Kraby, og dagen etter valgte hun å opprettholde søknaden. Om møtet som fant sted i går, svarer Ryel slik på spørsmål om Ramin Osmundsen ba henne holde kjeft om kontakten de tre hadde.

- Hun ba meg være avventende, hun mente det ikke var noen grunn til å ta det opp, sier Ryel.

(artikkelen fortsetter under videovinduet)
217569

Den mye omtalte samtalen mellom Ryel og Ramin-Osmundsen 3. januar skjedde etter selve middagen. Ryel satt på med statsråden på vei hjem, og da kom barneombudstillingen opp i samtalen.

- Jeg spurte hun om hvordan det gikk med den barneombudstillingen og prosessen. Som jeg sa til hun, så visste jeg at jeg kjente til en søker, og det var Ida Kraby. Da sa Manuela til meg at Ida hadde trukket sin søknad og at det var veldig synd, fordi hun ville vært en veldig sterk kandidat, sier Ryel til TV 2 Nyhetene.

- Lyver
Stortingets visepresident Carl I. Hagen har tidligere uttalt seg svært kritisk om måten Ramin-Osmundsen har opptrådt i denne saken, og han blir ikke mindre krass når han hører om de siste anklagene fra Ryel.

- Hvis dette medfører riktighet, så er det en ytterligere bekreftelse på at Ramin-Osmundsen har løyet, sier Hagen til Nettavisen.

Hagen tror derimot ikke at dette vil få rettslige konsekvenser for den avgåtte barneministeren. Siden Ramin-Osmundsen allerede har gått av, ville det eneste alternativet være riksrett.

- Ikke tilgjengelig
Kommunikasjonssjef Ragnhild Samuelsberg i BLD sier til Nettavisen at hun ikke kjenner til denne samtalen:

- Nei, for meg er det helt nytt, sier hun til Nettavisen.

Kommunikasjonssjefen sier at Ramin-Osmundsen kommer til å gjøre seg utilgjengelig de kommende dagene:

- Rett før Ramin-Osmundsen gikk til pressekonferansen ga hun meg beskjed om at hun ikke kommer til å besvare noen spørsmål fra pressen - ikke i kveld, ikke i morgen og ikke i løpet av helgen, sier Samuelsberg.

- Har hun tenkt til å reise på ferie nå?

- Jeg vet ikke noe om hvor hun kommer til å befinne seg, sier Samuelsberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere