*Nettavisen* Nyheter.

- Hun fortalte om livet sitt

Polakken som var etterlyst etter at Marijke Vervoort (26) forsvant, er utenfor mistanke.

21.06.06 14:28

Polakken som Marijke haiket med fra Lom sentrum til Spiterstulen, meldte seg for politiet i går ettermiddag, og har gitt politiet en god forklaring på hva som skjedde den tiden han var sammen med Marijke. Hans status er nå vitne i saken.

Fortalte om livet
- Hans forklaring var i tråd med det vi allerede visste om forsvinningen, sier Sturla Olsen i Kripos til TV2 Nettavisen.

Marijke Vervoort (26) har vært savnet i nær tre uker. Hun hadde planer om å være tilbake på jobb i Rotterdam den 12. juni.

- Han har forklart at Marijke fortalte han om seg selv og livet sitt, men dessverre for oss, har hun ikke fortalt ham om sine planer for de neste dagene. Det hadde gjort søkene våre atskillig lettere, sier Olsen.

Kripos mener det er mest sannsynlig at forsvinningen dreier seg om en ulykke, men fortsetter foreløpig taktisk arbeid.

- Nå arbeider vi mye taktisk for ikke å komme på etterskudd i tilfelle det viser seg at det har skjedd noe straffbart, sier Olsen til TV2 Nettavisen.

Skilte lag
Polakken skal ha forklart at han plukket opp Marijke i Lom sentrum, og at de kjørte sammen til Spiterstulen. Etter at han parkerte bilen, skal de ha møttes tilfeldig på vei oppover Galdhøpiggen og slått følge et stykke. Da tempoet ble for høyt for Marijke, skal de to ha skilt lag. Andre vitner i saken skal ha fortalt politiet at Marijke og polakken skal ha startet i et høyt tempo. Derfra skal hun ha gått alene innover i dalen mot Besseggen. Uavhengige vitner skal ha observert en liten kvinne med stor ryggsekk på denne strekningen. Dette var også det siste polakken skal ha sett av den 26-årige legen. Etter vandring i Jotunheimen skal polakken ha dratt videre til Oslo.

Da Marijke sist er observert i området inn mot Besseggen, har politiet nå utelukket videre søk i Lom, Glittertind og Jotunheimen, og utvider søket i det aktuelle området.

Hundepatruljer
- Vi har nå rekvirert politihelikopter med hundepatruljer i søket. Dette er hunder som er spesielt trenet til å søke etter døde personer, sier Olsen, men understreker at det ikke er snakk om likhunder.

Hundene skal ha vist tydelige tegn til treff på lukt, noe som forhåpentligvis vil drive politiet nærmere Marijke.

I følge politiet sjekket Marijke ut fra Spiterstulen den 4. juni kl 09.46, og har ikke brukt mobiltelefonen sin siden litt før klokka 08 samme morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.