RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
dogging, sognsvann, parkering
dogging, sognsvann, parkering (Scanpix)

- Hun hadde Oslo-sex med 25 menn

Sist oppdatert:
Men dogging er mer enn sex med fremmede, mener «Ellide». Les om hennes sjokkerende opplevelser i Oslo.

(iOslo.no) - Det kom rundt femti menn, og halvparten av dem deltok sammen med paret som inviterte til gang bang. Det var en dame, og hun betjente alle som ville etter tur. Det var noe helt annet enn det jeg og kjæresten har holdt på med, sier «Ellide» til iOslo.no.

Hun forteller om den gangen hun overvar gruppesex-dogging på Svartskog rett utenfor Oslo. Flere steder i byen møtes nemlig fremmede mennesker for å ha sex, eller se på andre som har sex. Enten avtalt på forhånd eller tilfeldig oppmøte på faste steder. «Ellide», som er en kvinne i midten av 30-årene fra Oslo, er en av dem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mannen i gata
Ifølge henne deltok menn i alle aldre i gruppesexen på Svartskog, og paret som inviterte var midt i førtiårene.

- Mennene som dukket opp var alt fra tjue til seksti år, og det var alle mulige typer folk, som altså kan ha vært både broren, naboen eller onkelen din, sier «Ellide».

Hun forteller at paret som inviterte hadde et sett med regler, som ble fulgt av alle, mens bruk av kondom skal ha vært valgfritt under seansen.

- Det var litt surrealistisk, og jeg kunne aldri gjort det selv, men det var veldig fascinerende. Hun tiltrakk seg mennene som fluepapir. De sto i kø rundt henne, og de som sto nærmest ble betjent, sier hun, og påpeker at hun tror denne seansen er forholdsvis uvanlig.

(Saken fortsetter under bildet)

Sex med kjæresten
Selv er «Ellide» en mer moderert dogger, som mellom to og seks ganger i året drar opp til Sognsvann sammen med kjæresten sin for å ha sex i bilen, mens de blir iakttatt av fremmede. Hun synes det er viktig å understreke at dogging ikke bare er ubeskyttet, rå sex med en eller flere vilt fremmede mennesker, slik det ofte framstilles i media.

- Det er sikkert en del som gjør det slik, men det er ikke hele doggingmiljøet. Dogging har blitt synonymt med cruising, og man glemmer at det er flere sider ved fenomenet, sier hun.

- Vi har fått klager av tilskuerne fordi vi hadde parkert for nært de homofile. De homofile ble tiltrukket av de heterofile guttene som så på oss, sier hun.

Det homofile cruisingmiljøet på Sognsvann har fått mye oppmerksomhet. Doggingen foregår på samme parkeringsplass, men ellers er det ingen sammenheng.

- Vi har fått klager av tilskuerne fordi vi hadde parkert for nært de homofile, fordi de homofile ble tiltrukket av de heterofile guttene som så på oss, sier hun.

Aldri utrygt
Selv har «Ellide» aldri latt andre delta i akten.

- Vi har aldri invitert folk til å delta, bare hatt andre som tilskuere. Vi har diskutert det, men kommet fram til at det er tanken på å bli sett som tenner oss mest. Det handler nok også litt om sikkerhet for min del, sier hun, og understreker at hun føler seg trygg når hun er i bilen med kjæresten.

Hun har aldri opplevd at tilskuerne har oppført seg truende eller vært ufine, heller tvert imot. Som regel er alle høflige og forsiktige, og det finnes regler som både tilskuerne og de aktive er enige om. Om lyset er på, kan man komme og se, og åpnes et vindu er det lov til å for eksempel stikke inn en hånd. «Ellide» har imidlertid opplevd at tilskuere har kjørt etter henne og kjæresten et par ganger.

- Det er unntakene, og vi har ikke følt oss utrygge da heller, for de er vel bare nysgjerrige, legger hun til.

Politiet: - Ordensproblem
Hun forteller at de aldri avtaler med noen på forhånd, men kjører opp til Sognsvann når de har lyst. Turene skjer som regel etter tolv om natten, litt avhengig av årstiden. Det har blitt et par bomturer, men som regel er det folk som vil se på der oppe.

- Vi har fått klager fra publikum når det gjelder Sognsvann, og fra tid til annen kjører vi opp dit for å se etter at miljøet er rolig, sier informasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt Jørn-Kristian Jørgensen til iOslo.no.

Politiet i Oslo er klar over aktiviteten ved parkeringsplassen på grensen til Nordmarka.

- Vi har fått klager fra publikum når det gjelder Sognsvann, og fra tid til annen kjører vi opp dit for å se etter at miljøet er rolig, sier informasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt Jørn-Kristian Jørgensen til iOslo.no.

Han forteller at politiet opplever at aktiviteten har forsvunnet fra stedet de gangene de har vært der oppe.

Fra politiets side betegnes aktiviteten som et ordensproblem,

«Oj, på med klærne»
«Ellide» har selv opplevd at politiet har kommet midt under akten.

- Vi tenkte bare «Oj, på med klærne», men de kjørte bare en runde på plassen. Jeg tror de skjønte hva som foregikk, men ignorerte det, sier hun, og understreker at hun aldri har hørt om noen som har blitt pågrepet av politiet for denne aktiviteten.

Politiet har foreløpig ikke fått noen anmeldelser på denne aktiviteten, men utelukker ikke at det kan bli straffesaker dersom noen anmelder doggere.

- Vi har stedene under regelmessig oppsikt, og vi er klar over dem. Får vi anmeldelser må vi se nærmere på hva som skjer, og er noen fornærmet må vi etterforske saken, legger han til.

Toppen av isfjellet
«Ellide» mener det er vanskelig å ha oversikt over hvor stort doggingmiljøet i Oslo er. En gruppe for doggere på Blink har om lag 140 medlemmer, et tall som har ligget forholdsvis jevnt så lenge «Ellide» har vært med.

- Det er jo ikke noe dokumentasjon på miljøet, og det er vanskelig å beregne størrelsen. Det er veldig mange som ikke bruker nettet, men ordner avtaler på egen hånd, eller drar tilfeldig rundt for å ha det moro. Nettet er bare toppen av et isfjell, tror jeg, sier hun.

Likevel vet hun at doggingmiljøet er svært mannsdominert. Under gruppesextreffet på Svartskog var det om lag femti menn som så på eller deltok, mens det kun var et par jenter. Mennene er ifølge «Ellide» fortrinnsvis tilskuere, men mange deltar også gjerne dersom de får muligheten.

Ikke kvinner alene
- Jeg har ennå til gode å treffe eller høre om en jente som holder på med dogging helt alene, sier hun.

Hun legger til at kvinnelige doggere er som regel en del av et par.

- Det er ofte eldre og etablerte par som driver med dette. Noen gjør det flere ganger i uka, og det er like mange som kjører sikker sex som usikker sex, sier hun.

- Hvorfor driver folk med dogging?

- For min egen del er det ekshibisjonisten i meg som blir pirret av det. Det at andre er kulisser, samtidig som de deltar i det jeg holder på med, selv om de bare er passive. Ekshibisjonismen er en stor del for dem som praktiserer dogging. Tilskuerne vil ofte ha en mer anonym rolle, svarer «Ellide».

Fengselsstraff
- Siden dette er seksuelle aktiviteter som foregår utendørs, kan det være til sjenanse for andre turgåere, og det faller da inn under straffelovs paragraf 201, sier politiinspektør Audun Kristiansen.

Paragrafen, som i korte trekk går ut på at personer som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller uanstendig atferd på offentlig sted, har en strafferamme på inntil ett år, men politiinspektøren sier at han ikke kommer på noen tilfeller der regelen har omfattet doggere.

- Det er først og fremst blottere som blir dømt etter den paragrafen, og de tar vi en del av, sier han til iOslo.no.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere