RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun løp og skrek om hjelp

(Timon/politiet)
Sist oppdatert:
Faiza Ashraf forsøkte å flykte fra sin drapsmann like før hun døde. I detalj fortalte Håvard Nyfløt om de skjebnesvangre minuttene da Ashraf døde.

To dager før Faiza Ashraf ble kidnappet, drept og gravlagt på Solli i Asker så hadde Håvard Nyfløt gravd hullet som Ashraf ble funnet i. Ifølge Nyfløt skulle han lure sin medtiltalt Shamrez Khan opp i skogen på Solli. Der skulle han henges opp i et tre og parteres mens Ashraf så på. Deretter skulle likdelene brennes i hullet som han hadde gravd.

Slik gikk det ikke. I Asker og Bærum tingrett fortalte Nyfløt hvordan Ashraf døde, og hvordan han dro henne inn i skogen der han gravla henne.

Nyfløt hadde vært sykmeldt og brukt tiden hjemme til å se på tv-serien Dexter. Han hadde fått det for seg at også han ville drepe på en bestialsk måte. Offeret skulle ifølge Nyfløt ikke være Faiza Ashraf men Shamrez Kahn som hadde bestilt kidnappingen.

Ikke trodd
Dette fortalte Nyfløt da han forklarte seg i Asker og Bærum tingrett onsdag. Påtalemyndigheten tror ikke på denne forklaringen, men mener at planen hele tiden var å drepe Ashraf.

Med rolig stemme fortalte den storvokste Nyfløt hva som skjedde da Faiza Ashraf døde ved parkeringsplassen ved Solli 3. februar.

Nyfløt fortalte at Shamrez Khan i utgangspunktet sa han ville ha kidnappet en gutt eller mann, og at bakgrunnen var en familiekrangel om en eiendom. Ifølge Nyfløt jattet han med på planen til Khan, men at hans virkelige plan var å drepe ham på en bestialsk måte.

For å få Khan opp til Solli kidnappet han Ashraf. Ifølge Nyfløt hadde de to avtalt at Ashraf skulle kjøres til Khan i Oslo. Nyfløts plan var å si til Kahn at noe hadde skjedd slik at han måtte komme til Solli.

- Så tenkte jeg at jeg skulle slå ham i hodet med en vedkubbe og heise ham opp i et tre. Så skulle jeg ta å sage ham fra halsen og oppover så skulle alle delene samle seg i en balje og jeg skulle helle delene det i hullet med rødsprit og ved og tenne på, fortalte han i retten.

Kidnappet
Faiza Ashraf ble kidnappet fra Haslum om morgenen 3. februar 2010. Etter en lang kjøretur rundt i Asker og Bærum endte turen på parkeringsplassen på Solli der folk vanligvis starter skiturer og fotturer innover i marka. Under turen hadde han snakket en gang med kvinnen i bagasjerommet. Hun hadde stilt mange spørsmål om hvorfor han gjorde dette. Av de få svarene Nyfløt hadde gitt, hadde Ashraf forstått at det var Khan som var oppdragsgiver.

Denne onsdag morgenen var det bare en brøytebil på parkeringsplassen. Etter en stund fortalte Nyfløt sin virkelige plan. Han skulle sette opp telt oppe i skogen. Der skulle han lokke Khan samme kveld, og Ashraf skulle se på når han parterte Kahn og brente likdelene.

- Hun reagerte litt spesielt på det. Hun var ikke enig i det jeg skulle gjøre. Hun spurte om hvorfor jeg heller ikke tok og banket ham. Jeg tok henne ut av bagasjerommet så hun sto på bakken. Så tok jeg ut plastkaret som presenningen lå oppi. Da hører jeg at hun roper et eller annet bak meg om «tror du jeg er dum eller», så er hun borte.

- Jeg ser at hun løper og at hun har fått et forsprang på 10 meter allerede. Jeg tok henne ganske lett igjen. Da hun hørte at jeg var bak henne så begynte hun å rope hjelp ganske høyt, og da jeg fikk tak i henne så ropte hun enda høyere. Jeg hadde store hansker og la dem over munnen for å dempe bråket. Jeg husker at jeg brukte mye krefter på vei tilbake med henne og ble veldig sliten.

Tapet og stripset
På vei bak til bilen så fortsatte hun å rope og jeg ble stresset for at noen skulle høre det. Jeg sa til henne at: «Jeg skal ikke ta deg. Bare slapp av», men hun ville ikke høre. Jeg får tak i tapen for jeg tenkte at jeg bare måtte få henne til å holde stille. Så holdt jeg rundt henne og presset henne bakover ned i bakken. Så tok jeg tapen og tapet rundt hodet hennes til rullen var tom. Jeg hadde tapet helt fra halsen og opp til nesa, fortalte Nyfløt.

Deretter skulle Nyfløt ha Ashraf med seg de cirka 500 meterne fra parkeringsplassen til området i skogen der hullet var gravd. Han lagde et «hundehalsbånd» av to strips rundt halsen til Ashraf og festet det i et tau.

- Jeg tok fingeren mellom halsen og stripsen for å sjekke at halsbånd ikke er for stramt, sa han i retten.

Deretter begynte de å gå inn i skogen. Ashraf gikk først mens Nyfløt holdt i tauet bak henne. Etter å ha gått noen meter hørte Nyfløt en bil.

- Da får jeg litt panikk, og når panikken slår inn så blir alt det Dexter-greiene borte. Da sier jeg at «skitt det kommer noen» så dytter jeg henne foran meg og løper det jeg klarer mot bilen.

- Sluttet å dunke
Tilbake i bilen slengte han Ashraf i bagasjerommet med strips rundt halsen og tape rundt munnen. Deretter satte han seg i bilen. Mens han satt der og tenkte hørte han Ashraf dunke kraftig i bagasjen. Nyfløt skrudde opp radioen og etter en liten stund stoppet dunkingen.

- Jeg satt og tenkte på at dette aldri kom til å lykkes. Hvordan ville det gå etter at hun hadde sett det hun skulle se. Jeg kom fram til, etter mange vurderinger, at det var en plan som ikke ville lykkes. Jeg besluttet meg for å droppe hele greia.

- Jeg løp fort bak bilen, åpnet bagasjerommet og sa «vi bare driter i dette». Så ser jeg ned og får ikke noe svar tilbake. Hun ligger bare stille. Det ser ut som hun sover. Da tenkte jeg på tapen så jeg drar den ned så munnen er åpen. Jeg husker det kom noe skum, noe hvitt ut av munnen hennes. Det var ingen reaksjon fortsatt så jeg tenkte på stripsen. Jeg dro stripsen opp og da husker jeg at det kom pust opp men at det ikke gikk noen pust tilbake igjen, fortalte Nyfløt.

Møtte skiløper
Det gikk opp for ham at Ashraf var død, og han bestemte seg for å gjemme liket i gropa han hadde gravd for Kahn. Deretter fortsatte han å fortelle hvordan han la Ashraf i plastikken og dro henne innover i skogen. Flere ganger gjemte han seg for folk, men en gang kom en skiløper mot ham i sporet.

- Han stoppet opp og sa at det der så tungt ut. Jeg sa at det var et telt, så dro han videre, fortalte Nyfløt. Også en annen skiløper så mannen som dro den store presenningen inn i skogen.

- Jeg husker han glante noe veldig, sa Nyfløt i retten.

Ved graven kledde han av Ashraf for å fjerne bevis og dekket henne til med presenning.

- Etter å ha dekket til så satte jeg meg på en stein og tenkte litt. Så gravde jeg over slik at det ble jevnt med bakken. Oppå haugen la han en vedsekk og noen steiner for å få det til å se ut som et leirsted.

- Akkurat da jeg skal gå så ser jeg at det ligger en telefon nedi snøen. Da ser jeg at det er 20 tapte anrop og at det er et 112-nummer som hadde forsøkt å ringe mange ganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere