RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun lusket seg inn

Foto: Alexander Wiken
- Den tidligere statsråden lusket seg inn hos oss, sier eierne, Børre Jensen og Eivind Aase i Åstveit helsesenter.

Den tidligere profilerte statsråden og nå styreformann i Helse Bergen, Ranveig Frøiland (Ap), blir voldsomt kritisert for måten hun regisserte en reportasje i Bergens Tidende fra Åstveit helsesenter. Der hudflettet hun servicenivået på institusjonen hun nettopp hadde vært pasient på.

- Maktmisbruk, kaller Børre Jensen og Eivind Aase om oppførselen til styrelederen i Helse Bergen.

- På en aldeles uverdig måte lusket hun til seg en nøkkel til et av rommene våre.

Institusjonsleder Mary Rysjedal sier til iBergen.no at det var BT-journalisten som fredag henvendte seg i resepsjonen og spurte om å få nøkkelen til rommet Frøiland hadde bodd på. Resepsjonisten trodde det skulle bli en positiv reportasje ut av det. Selv sto styrelederen i Helse Bergen gjemt utenfor.

- Ble deprimert
Rommet som Frøiland hadde flyttet ut fra mandagen var opptatt, men Frøiland fikk nøkkel til et identisk rom. Mandag kom den negative kritikken fra politikeren frem i en reportasje i avisen. Her hevdet Frøiland følgende:

- Jeg ble deprimert av de lange korridorene, de upersonlige oppholds- og pasientrommene på opptreningssenteret jeg bodde på, sa styrelederen til Bergens Tidende.

«Sengen var for smal»

Ex-statsråd og styreleder i Helse Bergen, Ranveig Frøiland, etter opphold på egen institusjon.

Smal seng
- En smal seng på et knøttlite rom og et altfor trangt bad. Det er fasilitetene som Helse Vest tilbyr pasienter som skal rehabiliteres på Åstveit helsesenter i Åsane, raste den tidligere statsråden.

- Vi reagerer på oppførselen. Hun brukte sin posisjon, hun var her i embeds medfør. Besøket skjedde uten at ledelsen ved Åstveit Helsesenter blir kontaktet. Vi ble aldeles målløs over oppførselen hennes. Spesielt når hun heller ikke benyttet seg av muligheten til å klage sin nød på vårt evalueringsskjema, sier Børre Jensen og Eivind Aase..

- Jeg var ikke der som styreleeder i Helse Bergen. Jeg var privatperson. Det er ikke Helse Bergen, men Helse Vest, som kjøper tjenestene til Åstveit helsesenter. Men selvsagt ser jeg at det kan reises spørsmål ved at jeg går ut på den måten.Det var egentlig meningen å sette fokus på hvor lite regionen får til rehabiliteringsplasser. Det kom ut feil, medgir Ranveig Frøiland til iBergen.no

Massiv støtte
- Det står henne helt fritt til å kritisere oss. Men den massive støtten vi har fått i etterkant av reportasjen fra sykehus, tidligere pasienter og fra fagmiljøet gleder oss, og vi har ikke noe behov for å gå i dialog med Frøiland om opplegget. Jeg ble bare helt målløs over hennes oppførsel, sier Børre Jensen.

Nyhetsleder Gard Steiro i Bergens Tidende sier Ranveig Frøiland var med avisen ut til sykehjemmet.

- Vi presenterte oss som journalister, og sa vi ville ta et bilde av Frøiland. Fra vår side er dette helt uproblematisk, sier Steiro.

- Men det var ikke bra der, Ranveig Frøiland?

- Jeg vil ikke kommentere det mer. Behandlingen var bra, men det er viktig at andre ting er på plass også, sier Frøiland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere