RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun må hete Christiane

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Ordfører Jan-Oddvar Skisland mener den nye tronarvingen må hete Christiane, oppkalt etter byen moren kommer fra.

- Uansett får hun det samme navnet som den nye tigerjenta i Dyreparken, sier Skisland til TV 2 Nettavisen.

Torsdag inviterer ordføreren alle som vil til kaffe og bløtkake i Byhallen for å feire landets nye tronarving.

- Reklame for byen
-Først og fremst er fødselen en stor glede for familien. Men vi tenker jo også på dette som god reklame for Kristiansand. Den nye kronprinsessen er tross alt halvt kristiansandsk, smiler Skisland (KrF).

Kristiansand het opprinnelig Christiansand etter grunnleggeren Christian IV. Og etter raskt å ha forkastet Gorine som navn fra en kjent sørlandsvise, hvor Gorine bodde på «en salrygga kvist», blir ordføreren og hans medierådgiver Hans Tybakken raskt enige.

- Cristiane må være det opplagte navnevalget, sier de nærmest i kor.

Æresborger med tigernavn
Uansett blir den nye tronarvingen æresborger av Kardemomme by i Dyreparken, slik faren hennes, kronprinsen, er. For ledelsen i Dyreparken har bestemt at den nye tigerjenta, som ble født 16. desember, skal hete det samme som den nye kronprinsessen.

-Ingen andre byer i Kristiansand kan matche oss i å ha en kronprinsesse fra byen, og det er klart vi ønsker at fødselen skal være med å sette Kristiansand på kartet, sier Skisland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere