RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AUTOGRAFER: Kristin Halvorsen var opptatt med å skrive autografer til småjenter på Kabelvåg torg, mens motdebattant Ivar Kristiansen holder seg i bakgrunnen.
AUTOGRAFER: Kristin Halvorsen var opptatt med å skrive autografer til småjenter på Kabelvåg torg, mens motdebattant Ivar Kristiansen holder seg i bakgrunnen. Foto: John Arne Storhaug

- Hun passer best i program for klarsynte på TV Norge

Sist oppdatert:
- Kristin Halvorsen er så kategorisk at hun passer i program for klarsynte på TV Norge om søndagskveldene.

Det sa Ivar Kristiansen fra Høyre i oljedebatten på Kabelvåg torg lørdag ettermiddag i forbindelse med miljødagene som Norges Naturvernforbund står bak.

Ikke uventet ble Kristiansen og Kristin de store motpolene i debatten, skriver Lofotposten.

- Det er bedre å være klarsynt enn å ha tungt for det, repliserte SV-lederen.

Les også:- Kampen må vinnes hos folket

Stiller ikke ultimatum
Det ble en debatt med fokus på for- og motstandpunkter til om det skal være olje- og gassutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Få snakket om alternativer, selv om to statsråder var til stede. Den andre utenom Halvorsen, Liv Signe Navarsete (Sp), ville ikke stille ultimatum i regjeringen. Hun bekreftet at konklusjonene som regjeringen skal legge frem når det gjelder Forvaltningsplanen for nordområdene, er utsatt til senvinteren.

- Senterpartiet sier nei til åpning i Lofoten og Vesterålen. Vi gjør det nå. Men jeg kan ikke vite hva de som kommer etter oss vil mene, sa Navarsete.

Vil ha 300.000 vindmøller
Arbeiderpartiets representant i panelet, Eirin Sundt fra Rogaland, var blant annet opptatt av at verden trenger fossilt brendsel for å bli løftet ut av fattigdom.

- Men Ap vil aldri være med på et åpningsvedtak som ikke er bærekraftig, sa Sundt og la til at Rogaland er det fylket i Norge som har hatt størst utbytte av petroleumsvirksomhet gjennom 40 år.

Ivar Kristiansen (H) var sterkt opptatt av at Norge må bygge 300.000 vindmøller hvis man skal erstatte dagens petroleumsvirksomhet som har 200.000 ansatte og investerer 100-150 milliarder kroner i året, skriver Lofotposten.

Kristin Halvorsen var sterkt uenig.

- Hvis vi starter med olje og gass utenfor kysten av Nordland og Troms, vil vi true det næringslivet som allerede finnes, siden man må hente arbeidskraft fra dette næringslivet for å bygge opp petro, sa hun.

Les flere saker i Lofotposten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere