RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun tok pusten fra oss

Sist oppdatert:
Rasofferet Linda Henriksen er høyt savnet av hennes tidligere kolleger i Afrika.

(iOslo.no) - Linda var en utrolig levende person. Hun skapte glede rundt seg hele tiden. Hun var rett og slett sprudlende, sier kontorleder i ARC-aid, Elisabeth Tackoor, til iOslo.no.

Søndag kveld omkom Linda Henriksen (31) i en rasulykke i Trondheimsveien. Gesimsen falt ned fra en nedbrent bygård, og Linda ble begravet i stenmassene. Hun døde senere samme kveld av skadene hun ble påført.

I sjokk
Elisabeth Tackoor jobbet sammen med Linda i Kenya i ett år. Linda jobbet for fredskorpset, og ARC-aid hadde ansvaret for fredskorpserne i landet. Tackoor har snakket med familien de siste dagene.

- Det var jo et fryktelig sjokk for dem også, og vi sørger med dem. Det er helt uforståelig, sier Tackoor.

Utdrag fra Lindas blogg på Fredskorpsets hjemmeside:

Nå har jeg vært i Dadaab i over tre måneder og det ville være en løgn om jeg sa at jeg aldri angret på avgjørelsen jeg tok. Det er dager jeg føler meg ensom og savner familie og venner.

Det er dager jeg ønsker meg langt vekk fra fremmede og til tider uforståelig kulturell praksis og tradisjoner. Det er dager jeg gladelig bytter førti grader og brennende sol med litt regn og temperaturer ned mot minus. Det er dager hvor jeg ikke fatter og begriper hvordan jeg kunne være så dum og reise frivillig til dette stedet.

Men disse dagene er heldigvis i mindretall. Stort sett er jeg veldig glad for at jeg valgte slik jeg gjorde. Hadde jeg valgt å bli disse femten månedene i Sandnes kan jeg med ganske stor sannsynlighet si hvordan livet mitt hadde vært, mens livet her i Dadaab bærer med seg nye overraskelser og utfordringer hver eneste dag.

Elisabeth Tackoor har mottatt en rekke mail fra fredskorpserne rundt omkring i Afrika, som alle uttrykker sin dypeste sorg over det som har skjedd.

«Linda var en utrolig flott jente. Litt rart at hun jobbet 15 måneder i en leir på grensen til Somalia, og når hun kommer tilbake til Norge, så skjer dette», skriver en som sluttet samtidig med Linda.

- Hun var veldig engasjert
Linda Henriksen jobbet i 18 måneder i byen Dadab i Kenya. Her hadde hun ansvaret for sportsaktiviteter, med spesielt ansvar for å øke jenters deltakelse. Hun arrangerte også workshops for lærere.

- Hun arrangerte en kulturfestival. En ungdomsgruppe fra den største slumområdet som var med på en femdagers festival som hun alene sto bak, sier Tackoor.

Det er ingen tvil om at Linda var sterkt engasjert i sitt arbeide.

- Hun var veldig engasjert, hun kunne ta pusten fra oss. Hun var så dyktig i sitt fag, og så trygg på det hun gjorde, sier Tackoor.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere