RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jan Petersen valgkampdebatt 20. august 2003 Foto: Berit Almendingen
Jan Petersen valgkampdebatt 20. august 2003 Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

- Hun var en strålende kollega

Sist oppdatert:
- Anna Lindh var en strålende utenriksministerkollega som jeg satte stor pris på. Det er ingen tvil om at Sverige har mistet en av sine beste politikere, sier utenriksminister Jan Petersen.

Utenriksminister Jan Petersen mottok dødsbudskapet på sin reise i Mexico torsdag morgen. De siste årene har han lært sin utenriksminsterkollega å kjenne gjennom mange møter og telefonsamtaler. Sist møtte han henne under utenriksminstermøtet i Riga for noen måneder siden.

- Vi representerte to forskjellige partier, men utviklet likevel et godt samarbeid. Anna Lind var veldig lett å samarbeide med. Hun gikk alltid rett inn i kjernen av spørsmålene og hadde betydelig kunnskaper. Hun var ikke for mye utenomsnakk og formaliteter, men diskuterte sakene enkelt og greit, sier Petersen.

Petersen mottok beskjeden om at hun hadde blitt knivstukket onsdag kveld. At hun døde torsdag morgen kom som et lite sjokk.

- Nå må jeg sette meg ned og summe meg litt. Tankene i dag går til familien i Sverige. Dette er et sjokk, sier Petersen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere