*Nettavisen* Nyheter.

- Hun visste ikke hva hun gjorde

Forsvarer Morten Kjensli krever full frifinnelse for den mordbranntiltalte kvinnen som antente sønnens seng.

14.01.04 10:27

- Hun visste ikke hva hun gjorde, og naturligvis innså hun ikke følgene, sier Kjensli.

Den 39 år gamle kvinnen står tiltalt for mordbrann etter at hun på kvelden 2. september 2001 skal ha antent en brann i sin egen leilighet i en bygård på Dælenenga.

En kvinne ble alvorlig skadd og en eldre mann omkom i brannen. To leiligheter ble totalskadd og flere av de 22 andre boligene i gården fikk sot- og røykskader.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge

Aktor i saken, Kim Ellertsen, la fredag formiddag ned en påstand på fem års fengsel, hvorav to år ubetinget, srkiver NTB.

Kvinnen har erkjent de faktiske forhold som går ut på at hun antente en bamse i sin fem år gamle sønns seng. Hun skal ha forlatt soverommet i den lille leiligheten etter antennelsen, men ble etter kort tid varslet da sønnen begynte å skrike. Hun fikk reddet sønnen ut av det brennende rommet, varslet naboen og kom seg ut.

De rettsoppnevnte sakkyndige i saken, psykolog Knut Engan og psykiater Bjørn Gunby, har begge konkludert med at kvinnen var et såkalt " borderline-tilfelle" på det tidspunktet brannen skjedde, og at hun ikke var klar over hva hun gjorde. Denne konklusjonen refererte Kjensli i sin prosedyre.

- De rettssakkyndige er soleklare i sin konklusjon. Hun visste ikke hva hun gjorde og naturligvis innså hun ikke følgene, prosederte Kjensli ifølge NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.