RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hundekamper var grillfester

Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): - Vi har hatt grillfester, men mange tror det er hundekamper vi holder på med, sier 38-åringen som er tiltalt for å ha mishandlet flere hunder.

I Oslo tingretten torsdag nektet mannen straffskyld og slo samtidig kraftig tilbake mot politiets påstander om grov dyremishandling.

- Vi har hatt grillfester, men mange tror det er hundekamper vi holder på med. Jeg er helt sjokkert, faktisk. Jeg har aldri sett noen organiserte hundekamper i Norge, sa den tiltalte 38-årigen i tingretten i formiddag.

- Dette er en veldig snodig greie, en fjær som har blitt til fem høns. Jeg er veldig interessert i hunder, men jeg har aldri vært med på hundekamper, fortsatte han.

Mannen står tiltalt etter Dyrevernloven for å ha organisert to illegale hundekamper der pitbullene ”Shaggy” og ”Bully” skal ha deltatt. Den første kampen skal ha funnet sted i Oslo-området høsten 1998.

Historisk sak
Saken mot mannen er den første av sitt slag i Norge. Aldri tidligere er en person tiltalt for å ha organisert hundekamper.

- Dette er et miljø som politiet bruker betydelige ressurser på å kartlegge, som det har vist seg vanskelig å trenge inn i. Det dreier seg om et lite, men godt organisert miljø, hvor det ser ut til at de ikke går av veien for å bruke trusler slik at informasjon ikke kommer utenfor dette miljøet, sa aktor Morten Hojem Ervik da saken startet i Oslo tingrett i formiddag.

- Sydde med fiskesnøre

Påtalemyndighetene mener 38-åringen har påført hundene store lidelser. En av hundene skal ha blitt påført en stor flenge i hode, for så ha blitt behandlet av tiltalte, ved at han uten bedøvelse sydde igjen såret med fiskesnøre.

Med stort engasjement forsøkte han å tilbakevise påtalemyndighetenes påstander. Han føler seg totalt feil fremstilt av både av politiet og media. 38-åringen sa han følte seg urettferdig stemplet og blandet inn i noe han aldri har gjort.

- Mennesker som gjør slikt, er mennesker som ikke bør ha hund, sa mannen. På spørsmål fra dommeren avviste han at han noen gang har trent opp hunder til å bli aggressive, og påpekte at det for ham er viktig å ”ha normale hunder”.

Selv har tiltalte to hunder i dag, en Pitbull og en Amstaff. Hundene han er tiltalt for å ha mishandlet, er ikke disse hundene. Dem eies av bekjente, ifølge 38-åringen. Han ga retten konkrete navn på hundeeierne, og sa seg ukjent med at verken ”Shaggy” eller ”Bully” har deltatt i hundekamper eller blitt mishandlet på annet vis.

- Jeg skriver bok
Hjemme hos tiltalte har politiet blant annet beslaglagt flere videoopptakt og bilder av hundekamper, noe som vil blir brukt som bevis i rettsaken. Noen av opptakene skal stamme fra utlandet, men det skal ikke dreie seg om opptak fra kampene som påtalemyndighetene mener er organisert av mannen.

- I en årrekke har jeg samlet informasjon om hunderasene Pitbull og Amstaff. Planen var at jeg skulle lage en bok, men nå ser alt til å bli ødelagt. Jeg ville få fram et riktig bilde av rasene. Folk hater hunderasene etter medias skremselspropaganda om dem, sa tiltalte i retten.

Aktor spurte 38-åringen om hvorfor da ikke politiet fant manus til boken hjemme hos ham.

- Det kan jeg vise dere hvis jeg får PC-en min, sa han.

- Bør ikke ha hund
Aktor i saken fortalte at et av vitnene som er stevnet i saken, er utsatt for grove truser etter at vedkommende fortalte politiet om hundekamper.

- Påtalemyndighetene anser dette som grove brudd på Dyrevernsloven. Vi mener tiltalte må fradømmes retten til å ha hund for alltid, sa aktor.

Det er satt av to dager til saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere