*Nettavisen* Nyheter.

- Huseier kastet maten og kuttet strømmen mens jeg var på ferie

Foto: Knut A. Nadheim (Romerikes Blad)

13.07.12 21:25

(RB.no): Innehaver Elisabeth Angel Olsen i cateringfirmaet Synøve og Elisabeth’s mat i Gan fortviler.

Tvisten bunner i en kontrakt som eier av cateringfirmaet har fram til 2014.

Angel Olsen ønsker å fortsette sin drift, mens huseiers plan å gjøre om bygget til leiligheter.

Da Elisabeth Angel Olsen, som driver firmaet Synøve og Elisabeth’s mat, kom hjem fra ferie var strømmen kuttet, låsene skiftet – og all maten kastet.

- Da jeg kom tilbake fra ferie, hadde eieren av huset skiftet lås på alle dører som jeg hadde tilgang til. Jeg kontaktet advokat og kom etter hvert inn i lokalene jeg leier, forteller Elisabeth Angel Olsen til Romerikes Blad.

- Det viste seg at det store fryserommet var tømt for alle matvarer, men det luktet fryktelig likevel. I kjølerommet sto det fortsatt mat, men denne var ødelagt fordi strømmen var kuttet ut også der. Som en siste hilsen hadde huseieren spikret igjen døren til toalettet i gangen, sier hun.

- Vil kaste meg ut
- Hva er bakgrunnen for denne cateringtvisten?

- Det har vært drevet cateringvirksomhet i dette huset i Gan i flere tiår. Her drev firmaet Synnøves Mat tidlig på 1990-tallet. Jeg overtok i 2009 og har etter hvert opparbeidet en stor kundekrets på Romerike. Tidligere i år ble eiendommen solgt og da ble det vanskeligere.

- Den nye eieren søkte i slutten av mai i år om å bygge tre–fire leiligheter i dette huset, blant annet var en del av mitt produksjonslokale med i den utbyggingsplanen. Men jeg har kontrakt til 2014 og vil selvfølgelig ikke flytte ut. Det likte ikke den nye eieren, forteller Olsen.

Gjennom firmaet Pluss-Loft AS på Kirkenær har huseier Erling R. Ødegaard signalisert at han vil omgjøre eiendommen til bolig.

Nå har både Elisabeth Angel Olsen og huseier Erling R. Ødegaard engasjert advokat i saken.

Advokatfullmektig Ole-Kristian Ringnes representerer Ødegaard, mens advokat Benjamin Nordhaug ivaretar Angels interesser.

- Ingen kommentar
- Jeg vil ikke kommentere dette forholdet, sier Erling Rasmus Ødegaard og bryter forbindelsen når Romerikes Blad ringer for å be om hans syn på saken.

Hans advokat, Ole Kristian Ringnes, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Ringnes skriver imidlertid i en mail 2. juli at «ettersom Angel Olsen er på ferie har vi antatt at hun ikke har hatt mulighet til å møte for gjennomgang av skader».

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag