RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hver krone vi bevilger til barnevern, skal brukes til barnevern

Foto: Mathiesen, Tor Erik H. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Statsråd Audun Lysbakken (SV) liker ikke at private barnevernselskaper skal ta ut stor fortjeneste. Nå vil han ha utbyttebegrensning - som i barnehagesektoren.

- Jeg mener det vi nå gjør på barnehagesiden med utbyttebegrensning, er riktig. For noen måneder siden satte jeg i gang et arbeid i departementet vårt for å se om vi kan innføre det også i barnevernet, sier barneministeren til ABC Nyheter.

I våres kom regjerings- og partikollega Kristin Halvorsen med utspillet om at private barnehager - som mottar statlige tilskudd - ikke skal få lov til å ta ut hvilket som helst utbytte. Nå overfører Lysbakken problematikken til barnevernet. Ifølge ABC Nyheter det 1794 små og store selskaper som hvert år kjemper om 1,5 milliarder kroner i offentlig tilskudd.

- Jeg liker ikke at penger bevilget til barnevernet, blir tatt ut av sektoren. Hver krone vi bevilger til barnevern, skal brukes til barnevern. Det bør drives enten i offentlig regi eller som ideell motivasjon, og ikke som butikk til nettavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere