*Nettavisen* Nyheter.

- Hver krone vi bevilger til barnevern, skal brukes til barnevern

Foto: Mathiesen, Tor Erik H. (SCANPIX)

Statsråd Audun Lysbakken (SV) liker ikke at private barnevernselskaper skal ta ut stor fortjeneste. Nå vil han ha utbyttebegrensning - som i barnehagesektoren.

06.08.10 13:14

- Jeg mener det vi nå gjør på barnehagesiden med utbyttebegrensning, er riktig. For noen måneder siden satte jeg i gang et arbeid i departementet vårt for å se om vi kan innføre det også i barnevernet, sier barneministeren til ABC Nyheter.

I våres kom regjerings- og partikollega Kristin Halvorsen med utspillet om at private barnehager - som mottar statlige tilskudd - ikke skal få lov til å ta ut hvilket som helst utbytte. Nå overfører Lysbakken problematikken til barnevernet. Ifølge ABC Nyheter det 1794 små og store selskaper som hvert år kjemper om 1,5 milliarder kroner i offentlig tilskudd.

- Jeg liker ikke at penger bevilget til barnevernet, blir tatt ut av sektoren. Hver krone vi bevilger til barnevern, skal brukes til barnevern. Det bør drives enten i offentlig regi eller som ideell motivasjon, og ikke som butikk til nettavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.