*Nettavisen* Nyheter.

- Hvis du kjenner henne, så lyser hun opp hele dagen din

Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)

Det sier venninnene Marie Magnus (17) og Charlotte Oldervoll (17) til BA. De er med i leteaksjonen etter den forsvunne 17-åringen i Fana.

16.12.13 21:25

SISTE: Klokken 17 opplyser politiet at den 17 år gamle jenten ennå ikke er funnet. Det pågår omfattende søk med mannskaper fra blant annet Røde kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder.

- Vi våknet opp i dag til beskjed om at hun var borte. Vi er veldig glade i henne, så vi ble utrolig bekymret, sier Marie Magnus til Bergensavisen.

Sammen med Charlotte Oldervoll er hun blant de mange som kjenner den 17 år gamle jenten som har vært borte i Fana siden søndag kveld ved 2000-tiden.

- Vi skal lete etter venninnen vår nå. Det er ikke alle som kan være med og hjelpe, for da blir det veldig mange her. Vi er mange som vil være med. Vi har fått beskjed om å lete langs veiene der hun kan være. Vi håper vi finner henne, sier Marie.

Hun beskriver den forsvunne 17-åringen som verdens herligste jente.

- Hun er en sånn som alltid stiller opp. Hvis du kjenner henne, så lyser hun opp hele dagen din. Sist vi var sammen bakte vi julekaker, så film og spiste pizza, sier Marie.

Hun synes naturlig nok ikke det er særlig kjekt at Hovedredningssentralen, Sivilforsvaret, Røde kors og politiet nå jakter på barndomsvenninnen hennes.

- Men vi tror dette skal gå bra. Vi finner henne nok snart, sier Marie til BA.

Har fått mange tips
Ved 1300-tiden sier etterforskningleder Per Størksen til BA at de jobber for fullt med saken.

Tips til politiet på telefon 02800!

- Det er ganske mange som er ute og leter nå. Vi har snakket med vitner og familie til samtaler her i dag. Vi er i en fase hvor vi har et søk, og det kommer vi til å fortsette med utover kvelden, natten og morgendagen. I tillegg har vi den taktiske etterforskningen, der vi snakker med de rundt henne, for å finne ut hva som kan ha skjedd, sier han til BA.

- Har dere fått tips i saken?

- Vi har fått mange tips. Det er de som mener å ha sett henne, men det er ikke uvanlig med slike henvendelser. Vi analyserer alle tipsene forløpende, sier Størksen.

Vært borte siden søndag kveld
Jenta er savnet fra hjemmet sitt i Fana, rundt to mil sør for Bergen sentrum, skriver Bergensavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Johansen

- Hun har vært borte siden klokken 2000 søndag kveld. Da forsvant hun fra hjemmet sitt. Ingen venner eller bekjente har vært i kontakt med henne, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt til BA.

Beskrivelse
17-åringen beskrives som slank og med brunt hår og brune øyne.

Hun var iført dongeribukse og blå jakke med skinn da hun forsvant.

Politihunder, hunder fra Norske redningshunder, Røde Kors og Sea King leter i området mellom Hjellestad-Grimseid-Blomsterdalen-Hordnesskogen.

Ved 0900-tiden mandag ble også sivilforsvaret kalt inn i søket.

- Vi har rundt 40 personer, tjenestepliktige befal og mannskaper, på vei ut for å bistå politiet i leteaksjonen. Vi vil støtte politiet i søket, sier sivilforsvarssjef Anne-Margrete Bollmann til BA.

Pågått siden midnatt
Søket etter jenten har pågått siden midnatt.

- Vi har ute alt tilgjengelig mannskap. Vi søker i området der de siste observasjonene av henne ble gjort, sier etterforskningleder Per Størksen til BA.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Hermod Hove

Dette gjelder blant annet 17-åringens mobiltelefon, som har befunnet seg i området ved Stavollen, der letemannskapene har base ved 0930-tiden mandag.

- Nå prøver vi alt. Vi har lagt alt annet til side, sier Størksen ved Bergen sør politistasjon.

- Politiet er svært bekymret for henne. Vi ber om at folk har øynene med seg, sier Eidsnes på operasjonssentralen.

Søkt i hele natt
Politiet har søkt resultatløst gjennom natten fra en base ved gamle Skeie skole i Blomsterdalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Hermod Hove

Sivilforsvaret forteller til BA at de ble varslet cirka klokken 0740 mandag morgen, og anmodet om bistand fra operasjonssentralen ved Hordaland politidistrikt. Sivilforsvaret varslet fire avdelinger, og cirka 40 mannskaper har bekreftet oppmøte. Oppmøtested er også for dem Stavollen idrettsanlegg på Stend.

- Vi har et siste mobilspor ved Grimseidvatnet. Der blir det nå et søk med dykkere. Vi konsentrerer oss om dette om dette området, sier innsatsleder Bjørn Atle Austevoll til BA klokken 0950.

Hvis ikke dette lykkes vil man lete i Steinsviksvegen, der de siste sikre observasjonene av 17-åring er gjort.

Bergensavisen kommer tilbake med mer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Les flere saker i Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.