*Nettavisen* Nyheter.

- Hvor bor trollene?

Turistene i Bergen spør om de dummeste ting. Har du hørt noen dumme turist-spørsmål? Sjekk lesernes turistopplevelser her.

02.08.04 14:48

Ifølge Bergensavisen (BA) dukket en amerikaner opp ved Turistinformasjonen i Bergen og spurte om å få kart over hvor vikingene bodde. Han var overbevist om at de fremdeles levde.

Selv fortalte amerikaneren at han hadde hørt de holdt til i Fyllingsdalen.

Cily Samuelsen (31) og Marianne Høgsnes (27) ved Turistinformasjonen i Bergen sier til avisen at de blir stilt de utroligste spørsmål.

- Nå i sommer har det også kommet flere innom og spurt oss hvor trollene holder til. Det er egentlig ganske enkelt å håndtere. De sender vi bare til Ivo Caprino-parken på Lillehammer, der er det en del liksom-troll, forteller Marianne til BA.

De to forteller også om en japansk turist som lurte på om det gikk an å ta en dagstur gjennom polarsirkelen og til Nordpolen fordi sønnen ville se julenissen.

Bedre var det ikke med et amerikansk par som ville ha pengene fra ferieturen tilbake fordi de oppdaget at midnattssolen i Norge, var den samme solen som de hadde hjemme i USA...

Har du fått merkelige spørsmål fra turister eller utenlandske venner du har hatt på besøk eller truffet i utlandet? Legg dem inn nederst i saken og del dem med våre lesere!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.