Gå til sidens hovedinnhold

- Hvor er brua fra Oslo til Geiranger?

Kanskje den går via Antarktis? Her er turistenes Oslo-spørsmål.

- Hvor ligger «monkey museum»?

Det italienske turistparet som henvendte seg på turistkontoret i Oslo var ikke interessert i norsk fauna. Derimot lurte de på veien til Munchmuseet.

Nå kan du lese de dummeste spørsmålene turister spør om Oslo samlet på ett sted. Da dagene på turistkontoret VisitOSLO ble lange i varmen, kom sommervikarene nemlig på ideen om å samle de morsomste henvendelsene i en bok.

Informasjonskonsulent Yuri Sali forteller til Nettavisen at boken innholder en lang liste med dumme og søte turistspørsmål. Her er noen:

Vikingproblemer i Norge?
Spørsmålet var «Do you have the same problems with Vikings in Norway as we do with Indians in the US?». Dette spørsmålet var stilt av et amerikansk par fra Texas, for så vidt hyggelige, men med manglende historiekunnskaper. De spurte om Folkemuseet og Vikingskipshuset, forteller Sali.

Hun kan også fortelle om en russisk jente som skulle guide en gruppe av turister i Norge. De ville så gjerne reise til Geilo, så jenta spurte «Is there a boat between Oslo and Geilo?».

Hvor er isbjørnen?
To japanske gutter som ankom turistkontoret var veldig interesserte i nordlys, vinter og isbjørn. Siden de bare skulle være en dag i Norge, bestemte de seg for å se på isbjørner i Oslo, og henvendte seg til VisitOSLO med spørsmålet: «Do you have ice bears in Oslo?».

Antarktis i Oslofjorden?
Tenk deg en stor indisk familie midt i turistkontoret. Alle snakker samtidig og nevner Arctic sea tusen ganger. Problemet var bare at de ville se Antarktis i Oslo. En umulig oppgave å løse for turistkontoret i Oslo, sier Sali.

Andre dumme spørsmål stilt om Oslo av turister:

1. Where is the bridge between Oslo and Geiranger?

2. We have a better Viking Ship Museum in India.

3. Where is the fjord metro in Oslo?

4. Hvor er Frydenlund lekepark? (en norsk turist som spør etter Tusenfryd)

5. Hvilken t-bane går til Strømstad? (igjen en norsk turist).

Og her er de verste turistene!

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå