RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvor er Norge kommet når Per-Willy Amundsen kan bli justisminister?


UT MOT AMUNDSEN: Stortingets 1. visepresident, Marit Nybakk (Ap), er ikke særlig begeistret over nyheten om at Per-Willy Amundsen (Frp) kan bli justisminister, og har ytret seg om det på Facebook.
UT MOT AMUNDSEN: Stortingets 1. visepresident, Marit Nybakk (Ap), er ikke særlig begeistret over nyheten om at Per-Willy Amundsen (Frp) kan bli justisminister, og har ytret seg om det på Facebook. Foto: Montasje: Facebook/Scanpix
Sist oppdatert:
Ap-politiker hardt ut mot det varslede statsrådskiftet.

Stortingsrepresentant og Stortingets 1. visepresident, Marit Nybakk (Ap), går hardt ut mot spekulasjonene om at Per Willy-Amundsen (Frp) blir ny justisminister.

REAGERER: Marit Nybakk får støtte av Ap-kollega for sitt utspill-

«Hvor er Norge kommet hen når Per-Willy Amundsen kan bli justisminister», skrev Nybakk på Facebook søndag kveld, like etter at NTB meldte at Amundsen vil ta over som justisminister etter Anders Anundsen (Frp).

Nybakk får også støtte fra en annen Ap-politiker, Randi Øverland, som konstaterer følgende i en kommentar under innlegget:

«Godt og relevant spørsmål, Marit!».

Øverland har tidligere vært statssekretær i kultur- og kirkedepartementet.

Gunnar Stavrum: De «forferdelige» Frp-statsrådene

Amundsen er i dag statssekretær for kommunalminister Jan Tore Sanner (H). Han har også i flere år vært innvandringspolitisk talsperson i Frp.

STATSRÅD: Per-Willy Amundsen blir ifølge NTB ny justis- og beredskapsminister etter Anders Anundsen.

Les også: Frp skifter statsråder

Etter det NTB erfarer, skal i tillegg Os-ordfører Terje Søviknes være tiltenkt rollen som olje- og energiminister etter Tord Lien (Frp). Etter planen skal statsrådskiftene offentliggjøres etter statsråd på Slottet tirsdag ettermiddag.

Les også: Valgforskere: Overraskende og oppsiktsvekkende

Kontroversielle utspill

Per-Willy Amundsen har markert seg som skeptiker i både klima- og innvandringsdebatten, og har kommet med flere kontroversielle utspill.

- Innvandringen endrer våre samfunn veldig raskt. Det vil få vel så store konsekvenser for samfunnet som den såkalte klimakrisen og finanskrisen. I 2029 vil Oslo ha et flertall av ikke-vestlige innvandrere, kanskje et islamsk flertall. Etniske nordmenn flytter allerede ut. Norge som nasjon kan være i den situasjonen i løpet av dette århundret, sa Amundsen til Aftenposten i 2009.

Til VG sa han følgende tre år senere:

- Snart er det bare i lille Norge at debatten fremdeles styres av klimafundamentalistene i miljøorganisasjonene som for lov til å lansere det ene irrasjonelle «klimatiltaket» etter det andre, uten at noen sier de imot. Fornuften må tilbake i klimadebatten. Det vil Frp sørge for.

Venstre-leder Trine Skei Grande har også sammenlignet Amundsen med den amerikanske republikanske politikeren Sarah Palin.

Her er flere av reaksjonene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere