RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Montasje (Nettavisen)

- Hvorfor er de Facebook-venninner?

Sist oppdatert:
Åslaug Haga og Eli Arnstad er Facebook-venninner, selv om Haga tilbakeviser at de er venninner.

Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) har vært i hardt vær de siste dagene etter det ble kjent at hun brøt hele fire regler da hun ansatte den omstridte ekssjefen fra Enova, Eli Arnstad, som konsulent for departementet.

Arnstad forlot Enova i november i fjor etter anklager om mobbing.

- Ikke venninner
Haga har hele tiden fullstendig avvist at Arnstad fikk jobben på grunn av bekjentskap – såkalt bekjentskapskorrupsjon. Riktignok er de medlemmer av samme parti, og Haga var i Arnstads 40-årsdag, men invitert av tvillingsøsteren, Marit Arnstad. Eli Arnstad pleier hun ikke privat omgang med, har hun forklart.

Men nå viser det seg at Eli Arnstad har bedt Åslaug Haga om å bli lagt til statsrådens venneliste på Facebook, og at Haga har godkjent henne som venn. Dette synes tillitsvalgte i Enova er så urovekkende at det tar opp saken i et brev til både Haga og fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV). De er rett og slett usikre på hvor gode venninner Eli Arnstad og Åslaug Haga er.

- Vi er kjent med at tidligere administrerende direktør Eli Arnstad er «Facebook-venninne» med olje- og energiministeren. Vi er usikre på hva som ligger i dette, skriver tillitsvalgt og verneombudet ved Enova i et brevet.

Her kan du lese hele brevet, som olje- og energidepartementet torsdag ettermiddag la ut på sin hjemmeside.

- Alle har fått ja
Men politisk rådgiver Olje- og energidepartementet, Geir Pollestad (Sp), tilbakeviser fortsatt at Arnstad og Sp-lederen er venninner.

- Hagas Facebook-profil ble opprettet i forbindelse med valgkampen, og den er håndtert av meg. Haga har fått sporadiske referat om innholdet, sier Pollestad til Nettavisen.

- Kan det ikke se ut som de er nærmere venninner enn det Haga hittil har sagt?

- Nei, profilen endrer ikke bildet. Vi har praktisert den policyen at alle som har henvendt seg, har fått ja. Derfor ligger det mange i profilen som Haga ikke kjenner, sier Pollestad.

Må forklare seg for Stortinget
En samlet kontrollkomité på Stortinget har bedt Haga forklare seg om ansettelsen av Eli Arnstad.

Her kan du lese brevet

Pollestad sier at departementet nå jobber med svaret.

- Vi jobber nå med å få gitt svar så raskt som mulig, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere