RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

- Høyre-Frp-samarbeid kan være positivt

Sist oppdatert:
Et regjeringssamarbeid mellom Høyre og Fremskrittspartiet kan gi mange fine resultater, mener tidligere statsminister Kåre Willoch (H).

Willoch har tidligere advart Høyre mot å innlede regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet. Men nå mener han at Høyre-leder Erna Solberg er i en posisjon der hun kan skape en «ansvarlig» koalisjon med Fremskrittspartiet, skriver Klassekampen.

Kritisk til politikken

Willoch understreker at han er sterkt kritisk til deler av Frps politikk. Særlig skeptisk er han overfor det han mener er en uansvarlig og overdreven vilje til å bruke oljepenger. Men et samarbeid mellom de to partiene kan likevel være bra for landet, mener han.

- Det nytter ikke å fremstille meg som noen tilhenger av Frp. Men jeg gleder meg stort over at man har stilt vilkår for et samarbeid som kan gi svært mange positive resultater, sier Willoch.

Han viser til at Solberg senest mandag presiserte at et vilkår for samarbeid med Frp er vilje til å føre en ansvarlig økonomisk politikk.

- Dette er satt som uttrykkelig vilkår fra Ernas side, og det er jeg meget fornøyd med, sier Willoch.

Flertall på siste måling

Mandag presenterte Norfakta en måling laget for Klassekampen og Nationen. Her var Arbeiderpartiet fortsatt er størst, men Høyre og Fremskrittspartiet har flertall.

Høyre går i likhet med Arbeiderpartiet tilbake og taper 0,9 prosentpoeng. Partiet har en oppslutning på 25,3 prosent.

Fremskrittspartiet går motsatt vei - fram 1,7 prosentpoeng til 24,7 prosent. De to partienes stilling bekrefter at høyrevinden fortsatt blåser over landet, mener valgforsker Hanne Marthe Narud.

- Meningsmålingen for november bekrefter det jeg har sagt i lang tid. Høyrevinden fortsetter over hele landet, sa Narud, som er professor ved institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, til Nationen mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere