RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høyre kan gå mot tidenes beste kommunevalg

Statsminister Erna Solberg og Høyre ville kommet til makten i flere av de største byene dersom det var valg i dag, viser en ny måling.
Statsminister Erna Solberg og Høyre ville kommet til makten i flere av de største byene dersom det var valg i dag, viser en ny måling. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det viser en ny TV 2-meningsmåling, som gir partiet en oppslutning på 30 prosent.

På kommunevalgmålingen som TNS Gallup har laget for kanalen, går Høyre fram 5,4 prosentpoeng fra april.

30 prosent av stemmene ville gitt ny kommunevalgrekord for Høyre, som aldri har gjort det bedre i et lokalvalg enn da de fikk en oppslutning på 29,2 prosent i 1979.

– Det er historisk bra tall, og dette kommer på toppen av at vi gjorde det nest beste kommunevalget vi noen gang har gjort i 2011, sier Høyre-leder Erna Solberg til TV 2.

Tallene fra hver enkelt kommune viser at Høyre hadde sikret makten i flere av de største byene. I hovedstaden ville partiet fått 22 mandater, blitt største parti, og sikret fortsatt borgerlig flertall. Også i Bergen og Stavanger viser prognosen at de fire borgerlige partiene har flertall, mens det er rødgrønt flertall i Trondheim. I Tromsø og Bodø er Miljøpartiet De Grønne på vippen mellom blokkene.

Arbeiderpartiet går mest tilbake på målingen med 1,8 prosentpoeng til en oppslutning på 33 prosent. Fremskrittspartiet får 9,7 prosent (-0,3), Senterpartiet 7,3 (+0,1), Venstre 5,0 (+ 1,1), SV 4,7 (som sist), Kristelig Folkeparti 4,2 (- 0,7), De grønne 3,0 (som sist) og Rødt 1,3 (- 1,0).

Feilmarginen i målingen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere