RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høyre kan regjere alene

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Høyre-topper mener det kan bli en ren Høyre-regjering etter valget i 2013.

- Hvis de andre borgelige partiene holder fast ved at de ikke kan sitte i regjering med hverandre, kan et alternativ være at Høyre regjerer alene, sier leder av Unge Høyre, Henrik Asheim, til VG.

Ifølge avisen så vurderes nå muligheten for en ren Høyre-regjering etter valget i 2013 helt til topps i partiet, selv om det primære ønsket fortsatt er en bredest mulig borgelig regjering.

Dette skal også være noe flere ledende Høyre-politikere snakker om i korridorene på partiets landsmøte som pågår i Oslo i helgen.

Det som kan gjøre det mulig for Høyre å regjere alene, er at partiet har en stabil høy oppslutning på rundt 25-26 prosent, er nå størst på borgelig side og har den soleklare statsministerkandidaten. I tilegg sveises de borgelige partiene stadig mer sammen, på grunn det sitt felles fiendskap til den rødegrønne regjeringen

Dersom Høyre blir største borgelige parti etter valget, tror ledende Høyre-politikere at sentrumspartiene vil se at de også får mye gjennomslag hos en H/Frp-regjering, uten at de sitter i regjeringen.

Les flere saker fra Høyres landsmøte:

Les også: Erna vil ha bedre lærere
Les også: Autist åpnet Ernas øyne
Les også: Erna ønsker tillit og frihet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere