RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre

- Høyre-skattelette på 150 kroner i måneden

Sist oppdatert:
Høyre vil gi folk med middels inntekt 150 kroner måneden i skattelette, viser beregninger fra Finansdepartementet.

Før Høyre la fram sitt alternative statsbudsjett for 2013 i forrige uke, ba partiet Finansdepartementet regne på fordelingen av skatteopplegget. Svaret fra departementet er nå klart. Folk med en gjennomsnittsinntekt på mellom 400.000 og 450.000 kroner får 1.800 kroner per år i skattelette i gjennomsnitt, skriver Aftenposten. Det tilsvarer 150 kroner måneden. Folk med en inntekt på 350.000 kroner får en skattelette på 125 kroner måneden, mens folk med inntekter over 3 millioner, blir gjennomsnittlig skattelette 63.800 kroner årlig.

Aps Torgeir Micaelsen mener beregningene viser at Høyre prioriterer de med høye inntekter først.

- Svaret fra Finansdepartementet viser at Høyre visste hva de gjorde da de la fram sitt alternative budsjett. Høyre kaller selv skatteopplegget sitt «moderat». Men å gi 63.000 i skattelette til personer med svært høye inntekter synes ikke jeg er særlig moderat, sier Torgeir Micaelsen, som er leder finanskomiteen på Stortinget.

Høyre-nestleder, Jan Tore Sanner, tilbakeviser kritikken:

- Rikmannsretorikken til Torgeir Micaelsen blir flau når man ser forskjellene som har vokst fram under Ap-styret mellom toppledere i statlige selskaper og de som sitter nederst ved bordet, sier Sanner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere