RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høyspentledninger er dødsfeller

Sist oppdatert:
Kraftig snøfall som tynger høyspentledninger har gjort disse til rene dødsfeller, mener direktorat og refser kraftselskap.

Folk på Sørlandet advares nå av Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) fordi høyspentledninger flere steder henger få meter over bakken etter snøfallet den siste uka, skriver VG.

- Dette er rene dødsfeller. Folk må ikke finne på å komme i kontakt med disse høyspentledningene, sier direktør ved avdeling for elektrisk anlegg i DSB, Ørjan Steen, til avisen.

Direktoratet kritiserer Agder Energi, som har ansvaret for ledningsnettet, for dårlig vedlikehold. Steen mener skadene som er forårsasket de siste dagene ikke hadde vært så omfattende om selskapet hadde gjort jobben sin.

Agder Energi fikk i høst et pålegg fra DSB om å få fart på vedlikeholdet. Hvis ikke, trues selskapet med dagsbøter.

Informasjonsrådgiver Realf Ottesen sier til avisen at det ikke er noen sammenheng mellom pålegget fra direktoratet og skadene de siste dagene, og at disse kun skyldes været.

De siste dagene har opptil 30.000 husstander i Agder-fylkene vært uten strøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere