RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hyttebrannen en ulykke

Politiet etterforsker dødsbrannen i Hemsedalsfjellet som er en ulykke. De mener den omkomne høyst sannsynlig er bygdas ordfører.

I går avsluttet politiet undersøkelsene på åstedet.

- Vi avventer obduksjonsrapporten. Dersom det kommer fram noe spesielt i den, drar vi opp igjen til brannruinene. Men alt tyder på at vi er ferdig, sier lensmann Per Egil Garborg ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Uviss brannårsak

Etter at hytta ble funnet nedbrent tirsdag ettermiddag, har det lokale lensmannskontoret sammen med teknikere fra Kripos jobbet med å undersøke åstedet. Arbeidet har ikke ført politiet noe nærmere årsaken til hyttebrannen.

- Vi vet ikke årsaken til brannen, men det er overveiende sannsynlig at det dreier seg om en ulykke. Det er ikke grunnlag for å spekulere i noe annet, sier Garborg.

Ikke identifisert

Personen som ble funnet omkommet i ruinene, er ennå ikke identifisert. Obduksjonen startet i dag, og resultatet vil trolig være klart i morgen.

- Vi ser det ikke som usannsynlig at det er ordføreren som er omkommet, men vi kan ikke bekrefte det, siden obduksjonen ikke er ferdig, sier lensmannen til TV2 Nettavisen.

Ordfører Tom W. Lund i Hemsedal er fortsatt savnet, og det var han som oppholdt seg i hytta i tidsrommet da den brant ned.

Bygd i sorg

Varaordfører i Hemsedal kommune, Ernst Tore Eggen, er konstituert som ordfører. Han håper de snart får bekreftet hvorvidt det er ordføreren som er omkommet.

- Vi har grunn til å tro at den omkomne personen er Tom W. Lund. Men selv om sannsynligheten for at det er han er veldig stor, vil det være befriende å få det bekreftet, sier Eggen til TV 2 Nettavisen.

- Hemsedalssamfunnet er i sjokk og sorg etter den tragiske ulykken. Både mine og alles tanker er hos ordførerens familie, hans kone hans tre døtre, sier Eggen.

Han er konstituert som ordfører fram til begynnelsen av oktober. Lund skulle da etter planen gå av som bygdas ordfører, etter fire år i ordførerstolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere