RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I sorg og sjokk

Sist oppdatert:
SOGNDAL/FLATDAL (TV 2 Nettavisen): Sogndal-ordfører Karen Marie Hjelmeseter er sjokkert over Hedda-drapet. Lensmannen i Seljord er også i sorg og sjokk.

- Bygda vår er i sorg i dag. Tankene går til de pårørende som har mistet en av sine, og til elevene på folkehøgskolen, sier ordfører Karen Marie Hjelmeseter i Sogndal.

Hun deltok søndag ettermiddag på politiets pressekonferanse, der lensmann Olav Borlaug kom med den dystre nyheten: 19 år gamle Hedda Karterudseter er blitt kvalt og drept.

- Rask oppklaring
- Jeg forstår at folk i bygda kan bli urolige. Derfor håper jeg saken kan bli raskt oppklart, sier Hjelmeseter til TV 2 Nettavisen.

Kommunens kriseteam er for lengst koblet inn i saken.

- Alle blir urolige i en slik situasjon. Vi skal derfor være der for alle som har behov for det, for ungdommene i bygda og bygdefolket ellers, sier Hjelmeseter.

Hun sier at kommunen har full tillit til politiet oppklarer drapssaken så raskt som mulig.

- Bra ungdomsmiljø
Ordføreren beskriver ungdomsmiljøet i Sogndal som særs godt.

- Vi håper at denne tragiske ulykken ikke vil påvirke miljøet vi har greid å bygge opp, sier Hjelmeseter.

Ved Sogndal Folkehøgskule brant det søndag ettermiddag lys utenfor paviljongen der Hedda Karterudseter ble funnet død. Blomster vitnet også om det tragiske som har skjedd.

- Flatdal er i sorg og sjokk

Flatdal, stedet Hedda Karterudseter kom fra, er også i sorg.

- De to små samfunnene Svartdal og Flatdal er i sorg og sjokk. Ingen trodde at dette kunne ramme noen fra et så lite fredelig sted som vårt, Torodd Aase, lensmann Seljord til TV 2.

Lensmannen opplyser at han er svært irritert over medias dekning i saken.

- Journalister har plaget og presset pårørende og venner, og oppført seg utidig. Familien har gitt klar beskjed om at de ikke ønsker kontakt med media, sier lensmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere