RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Idrettskjendis voldtok gutt (15)

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Idrettskjendisen (32) er tidligere dømt for grove overgrep mot flere barn. Nå mener politiet han har voldtatt en 15 år gammel gutt.

(iOslo.no) 32-åringen ble pågrepet av politiet i Oslo onsdag ettermiddag. Idrettskjendisen samtykket i dag til fire ukers varetekt i Oslo tingrett, og dermed ble det planlagte fengslingsmøtet klokken 14 droppet.

- Han er siktet for fullbyrdet voldtekt av gutten, opplyser politiadvokat Elisabeth Herskedal i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Kan være flere overgrep
Etter det iOslo.no får opplyst utelukker man ikke at gutten kan ha blitt utsatt for flere enn ett overgrep, og at det også kan være flere ofre i saken.

32-åringen er tidligere dømt i Borgarting lagmannsrett til fengsel i ett år og ti måneder for overgrep mot flere barn i alderen 14 til 16 år.

I skjerpende retning skrev lagmannsretten den gang «at tiltalte har utnyttet det betydelige tillits- og vennskapsforhold barna fikk til ham som trener og idrettsleder». Idrettskjendisen ble også dømt til å betale den ene gutten 75.000 kroner i oppreisning.

Chattet på nettet
- Saken blir etterforsket med tanke på at det kan være flere overgrep, men vi er fortsatt i en svært tidlig fase i saken. Ting tyder på at han har vært i kontakt med flere ungdommer på nettet, sier Herskedal.

Voldtekten av 15-åringen skal ha skjedd i midten av desember, etter at han hadde chattet med mannen på nettet. Den 8. januar ble saken anmeldt til politiet, og politiet startet etterforskning mot mannen.

- Vi vil varetektsfengsle mannen både av fare for bevisforspillelse i saken, men også på grunn av gjentakelsesfare, sier Herskedal.

Det er advokatfullmektig Julie Conradi-Larsen ved Advokatfirmaet Staff som bistår idrettskjendisen.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, opplyser hun.

Les flere saker fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere