RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke anmeld overfall

Sist oppdatert:
Steinar Mathisens stesønn ble overfalt og ranet på Sunny Beach. Reiseselskapet frarådet ham å anmelde saken.

Steinar Mathisens stesønn var på vei hjem fra et diskotek sammen med en kamerat på Sunny Beach. Han kom for seint hjem, etter å ha blitt overfalt av seks voksne bulgarske menn. De sparket og slo ham lenge mens han lå nede, og ranet ham for både penger og mobiltelefon, før de stakk av, skriver NRK.no/nyheter.

Familien kontaktet reiseselskapet sitt, Detur, for å forklare at 15-åringen hadde blitt overfalt, og ba om råd. Reiseselskapet ga dem klar beskjed om at det ikke var noe poeng å anmelde forholde til politiet, fordi de mente bulgarsk politi ikke bryr seg om slike saker.

- Uansett om de bryr seg eller ikke, må man anmelde grov vold og kriminalitet. Ting blir jo ikke tryggere av at sånne ting ikke blir anmeldt. Vi opplevde det som ganske håpløst, og føler at Detur ikke tok oss alvorlig, sier Mathisen til NRK.no/nyheter.

Butikksjef i Detur, Ingrid Hjelmtvedt, sier det er daglig leder i Tyrkia som er ansvarlig. Hun vil ikke uttale seg om saken, men understreker at Detur ikke fraskriver seg alt ansvar.

Familien har nå anmeldt saken til norsk politi etter krav fra forsikringsselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere