RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke betal strømregninga

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon
Forbrukerombud Bjørn Erik Thon
Sist oppdatert:
Forbrukerombud Bjørn Erik Thon oppfordrer deg til regningsnekt og å skifte strømleverandør.

De mye omstridte strømleverandørene Elitele og B2C Energy har ifølge Thon sendt ut regninger med krav om forskuddsbetaling for de kommende månedene. Dette selv om kundene ikke har fått tilbake eventuelt for mye innbetalt forskudd for høsten/vinteren 2006.

- I den situasjonen som B2C Energy er, hvor selskapet kun driver med midlertidig konsesjon og på strenge betingelser, må denne praksisen anses som urimelig, sier Thon til ombudets nettside.

Brudd på markedsføringsloven
Nå oppfordrer han selskapenes kunder til å ikke betale regningene og protestere skriftlig til selskapene. Forbrukerombudet har gjentatte ganger konkludert med at selskapene har begått en rekke brudd på markedsføringsloven.

- Ved å fakturere kunder forskuddsvis for strøm, ser det i tillegg ut til at B2C Energy bryter betingelsene som ble satt i vedtak av NVE 19. desember 2006, da selskapet ble gitt midlertidig konsesjon til å fortsette å levere strøm fram til 1. april 2007, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Som råder Elitele- og B2C Energy-kunder til å vurdere å skifte strømleverandør.

1000 klager på B2C
I 2006 mottok Forbrukerrådet vel 1000 telefonklager på B2C.

- Til sammenligning har vi i samme periode mottatt 274 telefonhenvendelser på ett av energiselskapene med størst markedsandel i bransjen, sa underdirektør Olav Nyhus i Forbrukerrådet i fjor høst.

- B2C har vi fått veldig mange klager på, og det generelle problemet her er at kjøper ikke får et riktig bilde av tilbudet, sa forbrukerombud Bjørn Erik Thon den gang.

- Spotpris er best
Her finner du Norges billigste strømleverandører. Du kan velge mellom ulike fasprisavtaler og to måter å kjøpe strøm til flytende pris.

- Spotpris er klart og udiskutabelt best når det kommer til de to flytende alternativene. Det kan man se på historikken - helt siden 1998 har spotpris vært best. Over tid er det også mest sannsynlig at spotprisen danker ut fastpris, lyder tipset fra Nettavisens privatøkonomi-ekspert, Rune Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere