RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke bevis for å dømme Høiby

Foto: Tore Eriksen (TV 2 Nettavisen)
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Espen Høiby må frifinnes. Det finnes ikke bevis for at Høiby sparket ekskjæresten sin, sa advokat John Christian Elden i sin prosedyre.

Elden avviser at Høiby sparket ekskjæresten mens hun lå nede, og dermed gjorde seg skyldig i legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

I stedet mener han Høiby er skyldig i dytting og legemsfornærmelse, men at han må frifinnes på grunn av provokasjon fra fornærmede for hendelsen. Dessuten har reportasjer fra Se og Hør ført til sykemeldinger.

- Som moren sier, han er straffet nok allerede, sier Elden.

Troverdig

Forsvareren fokuserte på Høiby som troverdig.

- Han er vant til å ta avgjørelse og ta ansvar for sine handlinger. Det gjør han også her, prosederte Elden.

Elden bygget sin frifinnelsesprosedyre på to hovedelementer. For det første må retten stole på Høibys forklaring. Grunnen til det er ifølge Elden at det ikke finnes nok bevis som støtter opp under tiltalen, eller setter hans forklaring til side.

Ikke forsett

For det andre trekker Elden frem enkelte av de sakkyndiges rapporter, som sier at Espen Høiby kan ha hatt nedsatt bevissthet i gjerningsøyeblikket.

Uansett handlet han ikke med forsett, hevdet Elden.

Elden sier Høiby innrømmer å ha dyttet eller slengt henne, slik at hun brakk fingeren. Videre at han ga henne jakken. Men han avviser at Høiby skal ha sparket henne mens hun lå nede.

- Dette skal ha skjedd etter at hun fikk jakken hans. Det er utenkelig at det ikke skal ha vært synlig på jakken hvis det har skjedd slik fornærmede hevder, prosederte Elden.

- Ikke konsekvent

Elden mener den 41 år gamle fornærmede kvinnen legger på i sin forklaring etter hvert som hun forklarer seg for andre.

- Jeg er lei av å lese i avisene og høre fra aktor hva min strategi er. Jeg legger ikke avgjørende vekt på beruselsen hennes. Men det kan vise hvordan hun har hatt behov for å legge på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere