*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke drikk denne vinen

Foto: (Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix)

Mann (59) i koma etter å ha drukket den spanske hvitvinen San Valentin.

25.05.09 17:57

En 59 år gammel arendalitt ligger i koma etter å ha inntatt en spansk hvitvin av typen San Valentin. Politiadvokat Leif Aleksandersen sier til Agderposten.no at vinflasken sannsynligvis er kjøpt på Systembolaget i Sverige.

Svever mellom liv og død
- Mannen skal ha drukket vinen på lørdag, og etter fem minutter gikk vedkommende rett i koma. Han svever mellom liv og død. Vi advarer mot å drikke denne vinen, sier Aleksandersen til avisa.

Den aktuelle vinflaska er beslaglagt av politiet.

Politiet advarer alle som har eksemplarer av den spanske vinen San Valentin mot å drikke den.

- Ukjent for oss
Lennart Agén, presse- og informasjonssjef, i Systembolaget, sier til Nettavisen mandag ettermiddag at disse opplysningene er nye for dem, men at de straks vil undersøke saken nærmere.

- Først må vi finne ut hva slags vin dette er snakk om og i hvilken av Systembolagets butikker denne vinen eventuelt er kjøpt. Så langt har vi ingen opplysninger om at det skal være noe galt med vin i vårt vareutvalg, sier Agén.

Agén opplyser at Systembolaget i januar i fjor politianmeldte et tilfelle av trusler om forgiftning rettet mot noen av deres butikker. Saken ble etterforsket og vareutvalget ble nøye gransket og undersøkt, men uten at det ble funnet noe.

- Saken ble senere henlagt av politiet. De som framsatte truslene hadde forøvrig ikke spesifisert hva slags varer som skulle være forgiftet, sier Agén.

Populær vin
San Valentin utgjør en del av sortimentet til Vinmonopolet. Det er et produkt fra Miguel Torres, en av de største produsentene i Spania, og en populær vin i Norge, opplyser Vinmonopolets pressekontakt, Halvor Bing Lorentzen.

Han var ikke kjent med forgitningssaken da Nettavisen tok kontakt.

- Jeg blir overrasket dersom det er vinen alene som er skyld i dette tilfellet. Dersom det har forekommet sabotasje i den forstand at noen har tilført vinen giftstoff, er det svært alvorlig. Vi har ikke noe informasjon som skulle tilsi at noe noe slikt har skjedd i Norge, men vår kvalitetssjef vil holde kontakten med Systembolaget i Sverige, sier Lorentzen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.