- Ikke gå med mye penger

Foto: (Scanpix)

Den siste tiden har seks eldre kvinner blitt ranet på åpen gate i Oslo. Nå advarer politiet folk mot å gå med for mye kontanter.

20.02.04 15:18

Oslopolitiet har grunn til å tro at det kan være samme gjerningsmenn som har ranet flere personer, men sier det er for tidlig å si om eldreran er en ny trend. Også personer ned i 30-årsalderen har blitt ranet.

- Vi ber folk ta enkle forhåndsregler som ikke å ha med seg mye kontanter, sier politimester Anstein Gjengedal i Oslo i en pressemelding fredag.

Leter etter ranerne
Han opplyser at politiet bruker store ressurser på å oppklare sakene og pågripe gjerningsmannen eller -mennene, og ber nå om publikums hjelp.

- Vi ser alvorlig på episodene der eldre og svake har blitt ranet på åpen gate. Å bli utsatt for slik kriminalitet føles meget skremmende for de som opplever dette, sier Gjengedal.

Politiet koordinerer arbeidet mellom flere politistasjoner.

Gikk forbi forslått kvinne
Gjengedal ber også folk bry seg når noen har blitt utsatt for ran.

- En syk kvinne i trettiårene som ble brutalt ranet, opplevde å bli liggende igjen forslått og hjelpesløs, mens publikum hastet forbi. Jeg ber om at vitner venter til politiet kommer til stedet, slik at vi får verdifull informasjon, sier Gjengedal.

Politiet sier videre at ingenting tyder på at det har blitt mindre trygt å bevege seg i Oslos gater nå enn tidligere, til tross for de siste dagers ran og skyteepisoder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.