RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hege Kristin Ulvin

- Ikke gi tiggere penger

Sist oppdatert:
Byrådslederen i Oslo og politiet ber folk slutte å gi penger til utenlandske tiggere i hovedstaden.

- For all del: Slutt å gi. Hvis det ikke er penger å få, så slutter de utenlandske, organiserte tiggerne å komme til Oslo, sier byrådsleder Erling Lae (H) til Dagsavisen.

Organiserte
Politikerne og politiet har nå sett seg leie på organiserte tiggere fra Øst-Europa som kommer i grupper til Oslo for å tigge penger. De aller fleste av disse tiggerne kommer fra Romania.

Byrådsleder Erling Lae mener det er stor forskjell på disse tiggerne, og de som holder til fast i hovedstaden. Nå vil han møte med justisminister Knut Storberget (Ap) for å finne ut hva man kan gjøre for å bli kvitt organiserte tiggere, og be om en revurdering av tiggerforbudet.

På turistvisum
Ordenssjef for Sentrum politistasjon, John Finsberg, forteller til avisen at de fleste utenlandske tiggerne kommer til Norge på tre måneders turistvisum. Når visumet er gått ut returnerer de til hjemlandet. Mens tiggergruppene tidligere bare kom til Oslo på sommeren, er de nå til stede i byen året rundt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere