*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke informert

Monica Kristensen Solås får fortsette å jobbe i Redningsselskapet. Det fikk hun vite gjennom media.

20.12.05 14:30

NRK meldte tidligere i dag at Monica Kristensen Solås blir værende i Redningsselskapet, men ikke som generalsekretær.

- Jeg blir vel det da, er hennes reaksjon når TV 2 Nettavisen konfronterer henne med saken.

- Jeg har sagt meg villig til å fortsette i selskapet, men har ikke hørt om det ble utgangen. Jeg vet i det hele tatt svært lite om hva som skjer på styremøtet i dag, sier Kristensen Solås.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til har den suspenderte generalsekretæren nektet å ta mot en sluttpakke.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Kristensen Solås.

Vil ikke skuffe
Etter landsstyrets møte der det ble nedsatt et forhandlingsutvalg bestående blant annet av Anders Talleraas og Gunnar Knutsen, har Kristensen Solås hatt flere møter for å komme frem til en løsning på hennes situasjon.

- Det har vært en god tone. Jeg vil gjerne være til nytte for Redningsselskapet, det var derfor jeg først begynte der. Jeg tror det ville være mange som har gjort en kjempejobb som ville blitt skuffet hvis jeg bare tok pengene og forlot selskapet. Derfor har jeg stilt meg selv til disposisjon, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Mer storm
Styremedlem Anders Talleraas ble satt på gangen mens styret i Redningsselskapet diskuterte hans omstridte konsulenthonorar på dagens møte. Talleraas nektet å svare på spørsmål om saken.

Hans konsulentavtale med selskapet der han selv sitter i styret, har vakt oppsikt, og er en av flere betente saker som behandles bak lukkede dører i dag.

Kritikken mot Talleraas er reist i forbindelse med at han har fakturert 75.000 kroner for investeringsråd han har gitt om plassering av rundt 500 millioner kroner av Redningsselskapets penger. De 75.000 kronene kommer på toppen av Talleraas sitt styrehonorar.

- Talleraas har fakturert selskapet for arbeidet som er utført, et arbeid som oppfattes å ligge utenfor oppgaven som styremedlem, og som det er anledning til å fakturere særskilt dersom dette er akseptert av styret, skrev Redningsselskapet i en pressemelding da saken ble kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.