*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke inn før torsdag

Foto: (TV 2)

Ingen vil trolig kunne ta seg inn i vraket av MV ”Rocknes” før om to dager, opplyser bergingsselskapet Smit i Nederland til TV 2 Nettavisen. Dermed svinner håpet om å finne overlevende.

20.01.04 15:45

Først tre dager etter kantringen mandag regner informasjonssjef Lars Walder i Smit at skipet er stabilisert og brakt i rolige farvann.

Dermed svinner resten av håpet for de fleste om å finne overlevende inne i det 166 meter lange frakteskipet. 18 personer fra mannskapet er fortsatt savnet, og den norske kapteinen Jan Aksel Juvik (57) er blant dem. Her er listen over savnede og overlevende.

Tidligst torsdag
- Å pumpe luft inn i skipet og stabilisere det er ikke gjort over natten. Tidligst er vi klare i morgen. Jeg antar at det ikke er stabilisert og skipet flyttet og klart til inspeksjon innvending før torsdag, sier Walder til TV 2 Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Han avviser opplysninger om at skipet skal kantres tilbake før skipet flyttes.

- Vi må være svært forsiktige når vi pumper inn luft, for at ikke skipet skal kantre eller synke. Vi aner ikke hvor mange dører som er åpne, og dette vil også ha betydning for hvor lang tid det tar å fylle luft.

- Svært lite sannsynlig
- Men kanskje overlevende befinner seg i kabiner?

- Det er svært lite sannsynlig. Bare bunnen av skipet er over vann, og der befant det seg trolig ikke andre enn de som ble funnet. Vi antar at de fleste omkom raskt etter at skipet kantret, sier Walder.

Tirsdag ettermiddag monterte bergingsmannskapene de første to av fem ventiler som skal brukes til å fylle luft i skipet og stabilisere det, opplyser bergingsmannskapene på M/S ”Flekkerøy” til TV 2 Nettavisen.

- Tiden er ute
Smit har bergingskontrakten sammen med norske Eide Marine Services i Høylandsbygd. Daglig leder Georg Eide sier til TV 2 Nettavisen at torsdag høres ut som et rimelig anslag.

- Nå fyller vi luft der vi reddet de tre i går kveld, slik at akterenden kan heves. Tidsangivelser er vanskelig i slike saker. Tiden har nok dessverre rent ut for å kunne finne andre overlevende, sier Eide til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.