RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke inn i historiebøkene

Sist oppdatert:
Selv om han var kronprinsessens far, vil ikke Sven O. Høiby havne i historiebøkene, tror historiker Trond Isaksen. Se video.

(SIDE2:) Eksperten på de kongelige sier at Sven O. Høibys død først og fremst påvirker hans nærmeste familie og ikke Kongehuset som institusjon.

HELE SAKEN: Sven O. er død

Les også:Ingen statlig begravelse

- Var kun far
- For Kongehuset sådan er betydningen ingenting, sier Isaksen. Han fremholdt at Høiby aldri hadde hatt noen rolle i den kongelige familie, annet enn at han var Mette-Marits far.

- Han vil nok ikke opptre i historiebøkene, ikke noe mer enn deg og meg, sier Isaksen i et intervju med Nyhetskanalen.

VENNENE SØRGER:

Sputnik:- En helt topp kar

Ordføreren: - Fargerik person i byen

Advokaten: Vil ikke snakke om bokstriden

Søkte offentlighet
Han sier at det mest interessante med Høiby var at han i motsetning til kongefamiliens andre borgerlige familier ikke har holdt en lav profil etter at hans datter møtte og giftet seg med kronprinsen av Norge.

- Han søkte toffentlighet. Han sa jo ofte at han var en offentlig person i kraft av seg selv, men interessen rundt hans person var først og fremst knyttet til at han var far til kronprinsessen, sier Isaksen.

Utnyttet av media
Isaksen kom også inn på at selv om Høiby søkte oppmerksomhet, ble han også utnyttet av media, og kanskje spesielt av Se og Hør. I tidligere Se og Hør-reporter Håvard Melnæs' bok kommer det mye frem om hvordan Melnæs etter hvert vender Sven O. fra å være en nyttlig kilde til å bli mer og mer en underholdningsfigur.

- Han sier jo selv at etter hvert som Sven O. ble mer distansert fra kronprinsessen, mistet han også etter hvert sin verdi som kilde, sier Isaksen.

I den siste tiden har det vært relativt stille i media om Høiby som for det meste har vært innlagt på sykehus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere