- Ikke kristen nok

Foto: Foto LARS LØKKEBØ, Telemarksavisa (TA)

KrF-stortingskandidat og prest stemplet som «ikke kristen nok» av Senterpartiet.

15.04.09 15:46

- Dette må være en gedigen tabbe fra Senterpartiets side. Dette dokumentet kan aldri ha vært ment for noe annet enn innvortes bruk, sier prest og stortingskandidat Geir Jørgen Bekkevold (KrF) til Nettavisen.

Det er Telemarksavisa som onsdag skrev om dokumentet der Senterpartiet i fylket gjør rede for hele sin valgkampstrategi, inkludert karakteristikker av motkandidatene.

Hele dokumentet kan du lese her (word-fil).

I dokumentet blir KrFs førstekandidat i fylket beskrevet slik:

«KrF: Dyktig kandidat i Geir Bekkevold. Han står ikke langt unna Sp i mange saker. I KrF-kretser kan han imidlertid bli betraktet som ”ikke kristen nok” til tross for at han er prest. Kan muligens lekke en del stemmer til Frp på grunn av dette. Verdisaker vil ventelig være kampsaker for Telemark KrF.»

- Merkelapp
Bekkevold selv leste karakteristikken i dag og syns den er «så fjernt som det kan få blitt».

- Det er utrolig at man sitter i et parti og setter slike merkelapper på folk, at jeg ikke er kristen nok. Om jeg er kristen nok eller ikke, det er en sak mellom meg og Vårherre, sier Bekkevold.

- Du jobber jo som prest, så da er du vel kristen?

- Ja, så absolutt. Jeg står trygt plassert i sentrum av Den norske kirke. Det er ingen som oppfatter meg som radikal på noen måte, sier Bekkevold.

- Leit for Sp
Bekkevold sier at han ikke aner hva Senterpartiet legger i karakteristikken «ikke kristen nok», men tror det kan komme av at han har tatt til orde for at KrF må samarbeide både til venstre og til høyre i det politiske landsskapet.

- I forbindelse med nominasjonen var det tre KrF-veteraner som gikk ut mot dette i Varden, sier Bekkevold.

Bekkevold sier at disse reaksjonene antakelig bunner i den rødgrønne regjeringens RLE-fag og ny ekteskapslov.

- Men jeg har iallfall ingen såre følelser eller føler meg fornærmet på grunn av Sp-dokumentet. Jeg syns det er leit på Sps vegne, men de skal antakelig være glade for at dokumentet kom ut nå og ikke to dager før valget, sier Bekkevold.

- Skal vurdere
Kommunikasjonssjef Torvild Sveen i Senterpartiet sier at han onsdag har blitt informert om dokumentfadesen.

- Men jeg har ikke fått lest det. Jeg skal se hva som står der og så får vi se hva vi gjør med det, sier Sveen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.