- Ikke lei meg for Hitler-sammenligning

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Siv Jensen (Frp) sier at hun er vant til usaklige angrep.

03.03.09 11:34

Siv Jensen får gjennomgå fra Høyre-veteranen Per-Kristian Foss etter at hun på Frps landsstyremøte lørdag advarte mot snikislamisering og sharialover.

- Det har visse likhetstrekk med mellomkrigstidens frykt for andre minoriteter, i dette tilfellet jøder, sier Foss til NRK .

- Hva syns du om Foss sin karakteristikk av deg?

- Indirekte sammenligner han jo meg med Hitler. Det er en grov avsporing av debatten. Men jeg blir ikke lei meg over å høre noe sånt. I Fremskrittspartiet er vi vant til å bli utsatt for usaklige angrep, sier Jensen til Nettavisen.

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

- Typisk Høyre
Hun sier at det er typisk Høyre å kommentere og kritisere i stedet for å foreslå politiske løsninger.

- De kan gjerne være uenige med meg politisk, men la oss diskutere saken i stedet for å drive og karakterisere hverandre, sier Jensen.

Les også:Hagen: - Slik snikinnføres islam i Norge

Les også:Siv Jensen advarer mot sharialover

- Grov undertrykking
Jensen sier at det vil være et overgrep mot alle sekulære muslimer i Norge om samfunnet gir etter for særkrav fra muslimske fundamentalister.

- Ingen muslimer i Forsvaret, politiet eller tollvesenet bruker hijab i dag. Er debatten om snikislamisering bare en debatt om prinsipper og symboler?

- Det vi ikke får se, er det som skjer hjemme hos folk. Men vi skal likevel ikke lukke øynene for at det skjer. Jenter som er vokst opp i Norge blir utsatt for grov og systematisk undertrykking. Debatten handler om prinsipper og symboler, men den handler også i høyeste grad om realiteter, sier Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.