RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke mer vi kunne gjort

Sist oppdatert:
Gårdeieren tar ansvaret for den fatale rasulykken søndag, men mener selv at nødvendige sikringstiltak har vært iverksatt.

(iOslo) Johan Dahl Kongsvik er daglig leder, styreformann og sitter alene i generalforamlingen i selskapet Nygården AS som eier gården.

Han har påtatt seg å rydde opp og få gjennomført tiltakene det er blitt søkt om for gården tidligere, etter at han tok over for Leif Botolf Hesle.

- Forstod ikke omfanget
Kongsvik beklager ulykken som skjedde søndag, men påpeker samtidig at de har gjennomført de sikringstiltakene de har vært pålagt.

- Vi har hatt bygningen sikret med duk og gjerde. Strengt tatt er det ikke så mye mer vi kunne gjort. Det er tross alt svært sjeldent at så mye raser ut fra en bygård. Jeg forstod ikke omfanget av ulykken før jeg var på stedet selv i går kveld, sier han til iOslo.

Den 25. januar i fjor sendte plan- og bygningsetaten i Oslo kommune brev til den forrige eieren Leif Botolf Hesle, der han fikk varsel om pålegg og tvangsmulkt på grunn av manglende sikring av fasaden i Trondheimsveien 6 A.

Det kommer fram i postjournalen til plan- og bygningsetaten.

Ett år etter, søndag kveld, skjedde den tragiske ulykken der en 32 år gammel kvinne døde da gesimsen på bygget løsnet og raste fem etasjer ned på fortauet.

- Skal rives
En av grunnene til at gården har blitt stående tom så lenge, er at det lenge er blitt søkt om å få rive bygningen. Men ifølge Kongsvik har ikke dette latt seg gjennomføre, blant annet på grunn av protester mot at gården skulle rives.

- Enda er det ikke gitt tillatelse for å rive, og det er dette vi venter på, sier han.

Etter at det brøt ut brann i bygården i 2003, har det ifølge Kongsvik vært en lang prosess med å få gjennomført de tiltakene som vil være nødvendig for å få gården i stand.

- Det unnskylder naturlig nok ikke det tragiske som skjedde her, men det er helt umulig for oss å sikre oss mot så store ras fra en bygård, uten å faktisk rive bygården.

- Beklager
Kongsvik uttrykker også sin største beklagelse mot den omkomne kvinnens familie.

- Det er tragisk at noe slikt skjedde, men jeg vil gjerne ha kontakt med familien for å snakke med dem. Foreløpig har jeg derimot ikke lykkes med dette.

Fasaden på bygården, samt fortauet foran skal nå være helt ryddet og sikret med et 2 meter høyt gjerde. Kongsvik har nå varslet kompetanseselskapet OPAK, for å få råd til videre sikring av rasstedet.

Nettavisen skrev søndag at Hesle tidligere er halliksiktet. Kongsvik påpeker overfor iOslo at Hesle ikke har drevet noen bordellvirksomhet fra gården.

Les flere saker på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere