- Ikke nettverk for Jens

Det er full strid innad i Arbeiderpartiet etter påstander om at Jens Stoltenbergs gamle venner har dannet et lukket elite-nettverk for den kommende statsministeren.

16.09.05 13:49

Reaksjonene internt i Ap har vært så sterke at lederen for det nye partilaget Kristiania Forum i dag fant det nødvendig å rykke ut med brannslukning på Aps egen hjemmeside.

Stoltenbergs rådgiver og leder for Kristiania Forum, Libe Rieber-Mohn tar sterk avstand fra at dette er et lukket elite-forum, slik Dagens Næringsliv har skrevet.

- Laget representerer et mangfold hva angår yrkesbakgrunn og utdanningsnivå. Styrken til Arbeiderpartiet er nettopp det store og brede engasjement. Derfor er det flott at direktøren, forskeren og jordmoren møtes til politisk diskusjon, skriver Rieber Mohn.

Blant de rundt 50 medlemmene i Kristiania Forum er blant andre konsernsjef Rune Bjerke i Hafslund, Fafo-leder Jon Hippe, leder for LOs internasjonale avdeling Ingunn Yssen, forlagssjef i Aschehoug Arne Magnus og generalsekretær Sandro Parmeggiani i Plan Norge og stabsjef Vidar Ovesen i Hafslund sikkerhet.

- Partilaget er et helt ordinært lokalt partilag i Oslo Arbeiderparti. Åpent for alle medlemmer i Arbeiderpartiet, skriver Libe Rieber-Mohn på Aps hjemmeside.

- Kretsen til Jens
Men det nye lokallaget, som ble stiftet i februar i år, får svært dårlig mottagelse blant fremtredende medlemmer av Aps samarbeidspartner LO.

- Den gjengen har vi jo hørt om før. De ga Jens råd før det katastrofale nederlaget i 2001. Hvis de gir Jens råd, bør han vende det andre øret til, sier leder av Oslo LO, Kleiv Fiskvik til Dagbladet.

Han frykter at Stoltenberg som statsminister skal omgi seg med rådgivere som tilhører en urban elite. Fiskvik anklager medlemmene av Kristiania Forum for å ha hengt seg på Ap nå for å gjøre karriere.

- Dette er ikke noe arbeiderlag. Det er kretsen til Jens, sier Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen til Dagbladet.

Tilbud til alle
Rieber-Mohn understreker i sitt tilsvar at laget ble stiftet før hun ble rådgiver for Stoltenberg i august i år.

- Forsøket på å koble dette til et elite-nettverk for partiledelsen er derfor merkelig, mener hun.

Stoltenbergs rådgiver skriver at partiet oppmuntrer alle medlemmer til å delta i lokalt partilagsarbeid.

- Det viktige er at Arbeiderpartiet har et tilbud som gjør at medlemmene har lyst til å aktivisere seg på den måten som passer dem best, sier Rieber-Mohn.

Jens Stoltenberg ønsker ikke å svare på spørsmål fra TV 2 Nettavisen om Kristiania Forum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.