RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke noe galt i å selge sex

horemamma kristin 43 oslo
horemamma kristin 43 oslo Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg gir meg ikke før vi annonserer tjenestene våre med neonlys ute i gata her, sier horemammaen «Kristin».

39-årige «Kristin» (navnet er endret) ble horemamma i Oslo for halvannet år siden. Da overtok hun en leilighet med prostituerte kvinner og menn.

- Det var mange prostituerte som ringte meg og lurte på om de kunne jobbe fra leiligheten, for de hadde hørt at det var bra her. Miljøet i Norge er veldig lite, så sånt blir fort kjent. Men det er for mye slit med de norske jentene. Nå leier jeg ut leiligheten til utenlandske jenter og tjener rundt 10.000 kroner i måneden på det. Jeg er en slags vaktmester og hjelper dem med praktiske gjøremål, sier «Kristin».

De to jentene som jobber i leiligheten kommer fra det som en gang ble kalt et østblokkland. De har mann og barn i hjemlandet.

- Mine agenter
Kristin forteller at hun i løpet av sin korte karriere som horemamma har hatt ti norske kvinner, fire utenlandske kvinner og tre menn i de to leilighetene hun har operert med i Oslo. I dag har hun bare én leilighet.

«De må være proffe og ikke prate for mye. De bør ikke bruke for mye tid på kunden. De må foreslå for kunden hva som skal skje og være sterke»

- De to jentene som jobber her nå, betaler 700 kroner dagen forskuddsvis og på fast basis. De er også mine agenter overfor andre utenlandske jenter som vil jobbe i Oslo, slik at leiligheten ikke blir stående tom. Så hvis de vil legge noen kroner på husleien overfor andre jenter, så står de fritt til det. De har vært i Oslo i tre-fire måneder nå og gjør det veldig bra. Jeg tar bare husleie, for jeg vil ikke være hallik. Men jeg må få inn pengene for det jeg gjør på en eller annen måte, og da er det greit å kreve husleie, sier Kristin.

Hun forteller at det er nok av mannfolk som forsøker å henge seg på forretningsvirksomheten hennes. De vil også tjene penger på at kvinner prostituerer seg.

- Jeg har fått noen forslag, ja, men mennene er så grådige. «Bare prøv det!» sier jeg. Skal du ha prosenter av kvinnenes inntekter, så må du jo sitte ved siden av dem hele tida. Ellers aner du ikke hva de tjener. Jeg har hørt pent lite om hallikvirksomhet, men det fins jo en del såkalte snille kompiser som skal hjelpe til og kjører jentene rundt omkring. Som regel tar disse sjåførene seg veldig godt betalt, sier «Kristin».

Gir råd
Kristin sier at hun gir kvinnene mange råd om hvordan de skal utføre jobben som prostituert.

- Det er masse regler de bør følge for at de skal ha det bra. De må være proffe og ikke prate for mye. De bør ikke bruke for mye tid på kunden. De må foreslå for kunden hva som skal skje og være sterke. «Du er sjefen!» sier jeg til dem. Om de ikke tar regien selv, så blir det ofte feil. En av jentene i leiligheten lot altfor mange ting skje, ting som hun selv ikke ville, sier «Kristin».

- Er du sjelesørger for disse kvinnene?

- Nei, det får de ta et annet sted. Om jeg skulle ha den jobben, så hadde ikke jeg holdt ut lenge. Dessuten blir det ikke noe business av å drive med sjelesorg i arbeidstiden. Jeg er fair. Jeg sier at vi kan ta det på en pub etter jobb. Ellers må de finne en annen skulder å gråte på.

For på dette punktet er horemammaen helt klar:

- De må grine fra seg før de går på jobb.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åpen om jobben
«Kristin» er åpen overfor familie og venner om hva hun driver med.

- Jeg sier det ikke til bekjente eller fremmede. Om jeg sier det, så spør de øyeblikkelig om jeg er prostituert. «Gjør du det? Har du gjort det?» I Norge kan du ikke være mor eller kone eller noe om du er hore. Du blir ikke bli tatt alvorlig. De vil ikke at du skal få kjøpe trikkebillett, ikke får du boliglån og du kan ikke ha barn på SFO uten barnevernet til stede, sier «Kristin».

Hun drikker te og røyker i stua i leiligheten som to utenlandske prostituerte kvinner leier av henne.

- Jeg klarer ikke å ha sex på jobb, følelsene må være med når jeg har sex. Jentene syns at jeg skal gjøre det, men jeg har ikke tid til det heller, sier hun.

- Men har du solgt sex?

- Jeg har gjort det et par ganger. Da var det jeg og en annen kvinne sammen med flere menn, litt som om det var en swingersfest. Men menn takler ikke at du har solgt sex. Det blir alltid bråk ut av det. Jeg tror ikke det fins en mann i Norge som vil gifte seg med en hore, sier «Kristin».

- Seksuelt frigjort
Kristin innser at hun har et annet syn på sex enn mange andre, at hun er mer frigjort.

- For meg er sex noe morsomt, mens noen kvinner kan fremstå som nærmest litt uinteresserte i sex. Her selger vi sex som en tjeneste. Sex er noe folk trenger og det er ikke noe galt i at vi selger det til dem. Jeg foreslo en gang at de kunne selge telesex, siden det er mye penger i det. Men, nei, det ville de ikke, for det var mye verre. Da mistet de kontrollen. Det tar faktisk årevis å skjønne dette miljøet ... Jentene som har jobbet i leilighetene min er nok over gjennomsnittlig interessert i sex. De er rett og slett ganske seksuelle personer. Frigjorte. De har bra sex med partnerne sine, selv om de er horer.

- Blir de seksuelt tilfredsstilte i forbindelse med at de selger sex?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er noe av trikset at de ikke blir det, for ellers så sliter de seg ut. Men de har det ikke vondt, mener «Kristin».

- Trivelig arbeidsplass
På spørsmål om hvorfor hun egner seg som horemamma, svarer «Kristin» at det er fordi hun er god på salg og flink med mennesker.

«Det burde være et gledeshus i hver by over hele landet. Folk burde skru av tv-en og ha sex i stedet»

- Jeg er glad i mennesker. Jentene i miljøet er spesielle og rike mennesker. Jeg syns de er interessante og flotte, at de har mye ved seg som ikke mange andre har. De er mer levende enn andre. Det er en veldig trivelig arbeidsplass det vi har her, sier hun.

- Men det er ikke normalt å jobbe som horemamma ... Eller syns du det?

- Jeg driver med salg og coacher jentene så vi skal få bedre betingelser og bedre rykte. Jeg gir meg ikke før vi annonserer tjenestene våre med neonlys ute i gata her. Nå har jeg bare en leilighet, men jeg har tenkt å få en leilighet til.

- Egentlig er dette en feministisk tanke for meg og jeg anser meg selv som feminist. Da jeg var ung ble jeg sett på som horete fordi jeg hadde like mange sexpartnere som det gutta hadde, så allerede da drømte jeg om å gjøre det jeg gjør nå. Å selge sex er noe vi har rett til å gjøre. Det burde være et gledeshus i hver by over hele landet. Folk burde skru av tv-en og ha sex i stedet, sier hun.

- Mister barna sine
«Kristin» rosemaler ikke livet som prostituert. I løpet av intervjuet har hun fortalt at mange av de norske jentene som har jobbet i hennes leilighet bruker amfetamin og at flere av dem har vært nødt til å oppsøke psykiatrisk behandling.

- De to som jobber her nå gjør det så bra. De eier flere hus og kjører luksusbiler. De har masse penger og særlig i hjemlandet sitt fremstår de som svært velstående, sier «Kristin».

De to som jobber i leiligheten nå har mann og barn i hjemlandet. Flere av de norske jentene som har jobbet hos «Kristin» har også barn, men som regel er disse barna fanget opp av barnevernet.

- Sånn bør det være. Er du 25, hore og amfetaminnarkoman, så er det bra at ungen din er hos fosterforeldre, sier «Kristin».

Prostituerte kvinner er også voldsutsatte, men «Kristin« sier at det knapt har forekommet voldsepisoderi hennes leilighet.

- Jentene er flinke til å sile bort farlige kunder på telefonen. Og leiligheten ligger midt i en bygård med alle slags folk og familier rundt. Det gir mye bedre sikkerhet enn om jentene skulle operere fra et isolert lokale, sier «Kristin».

Politiet kommer av og til på besøk i leiligheten, forteller «Kristin».

«Mannfolka vil nok ikke våge å fly rundt i gatene for finne prostituerte om sexkjøp blir forbudt, men de vil lete andre steder»

- De kommer som kunder, men vi ser jo hvem de er med en gang. De identifiserer seg som politi, titter rundt i leiligheten, tar identiteten til folk og spør jentene om de har det bra, sier hun.

- Forbud gir mer kaos
Stortinget skal nå ta stilling regjeringens forslag om å forby sexkjøp. Horemammaen tror ikke forbudet vil ha noen effekt. Hun mener norske menn fortsatt vil etterspørre seksuelle tjenester. Og mange kvinner vil fortsatt selge det til dem.

- Nei, et forbud mot sexkjøp vil bare føre til mer kaos i denne bransjen. Det politikerne egentlig vil er vel å bli kvitt gateprostitusjonen. Derfor prøver de med noen nye regler. Mannfolka vil nok ikke våge å fly rundt i gatene for finne prostituerte om sexkjøp blir forbudt, men de vil lete andre steder. Jeg tror gateprostitusjonen kan bli borte med et forbud, men at sexsalget vil fortsette på mer lukkede måter, sier «Kristin».

Hun mener at forbud mot sexkjøp kan få uheldige effekter:

- Prostitusjonsvirksomheten her til lands kan bli mer organisert av det, med bakmenn som kommer inn i bildet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere