RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke part i Sudbø-saken

Sist oppdatert:
Presidenten i Legeforeningen, Torunn Janbu, liker dårlig at et av deres medlemmer har uttalt seg som en part i Sudbø-saken.

- Jeg vil presisere at Legeforeningen ikke tar stilling til innholdet i Sudbø-sakens ulike sider, sier president Torunn Janbu i Legeforeningen til TV 2 Nettavisen.

- Sudbø advarte sin arbeidsgiver

Uttalelsen fra presidenten kommer etter at seksjonssjef i forhandlings- og helserettsavdeling i Legeforeningen, Anne-Gry Rønning Moe, tidligere på lørdag uttalte seg til TV 2 Nettavisen som ”Sudbøs bistandsperson i Legeforeningen”.

- Jon Sudbø er en kompetent lege og han advarte selv Radiumhospitalet om feil i flere artikler. Det er feil, slik det har kommet frem i media, at det er noen andre som har oppdaget at det er feil i flere artikler. Sudbø advarte sin arbeidsgiver om dette fra første stund etter den første avsløringen, sa Rønning Moe til TV 2 Nettavisen.

Og fortsatte:

- Det fremstilles jo nå som om Sudbø ikke er kompetent. Sudbø har en vesentlig del av sin utdannelse fra Radiumhospitalet. Det han mangler er en tre måneders praksisperiode på Ullevål, og det er riktig at han ikke hadde søkt om spesialistgodkjenning slik han hadde sagt han skulle. Men det er en kompetent lege det er snakk om, sa Anne-Gry Rønning Moe.

Janbu mener Rønning Moe sine uttalelser kan misforstås.

- Jon Sudbø er en kompetent lege og han advarte selv Radiumhospitalet om feil i flere artikler, sier seksjonssjef i forhandlings- og helserettsavdeling i Legeforeningen, Anne-Gry Rønning Moe.
- Jon Sudbø er en kompetent lege og han advarte selv Radiumhospitalet om feil i flere artikler, sier seksjonssjef i forhandlings- og helserettsavdeling i Legeforeningen, Anne-Gry Rønning Moe.

- Jeg vil bare presisere at vi ikke er part i saken. Slik saken er lagt frem på TV 2 Nettavisen, kan det tolkes dit hen at vi er det, sier Janbu.

- Legeforeningen opptrer ikke som rådgiver, annet enn at vi bistår ham som medlem, sier presidenten.

- Var det et soloutspill fra Rønning Moe?

- Jeg har ikke vært i kontakt med henne, derfor vet jeg ikke hvordan hun føler seg tolket eller sitert i TV 2 Nettavisen. Legeforeningens entydige holdning er at vi ikke er part i saken, sier Janbu.

Hun vil ikke gå i detalj om hvilken støtte Sudbø har fått.

- Vi har gitt legen menneskelig støtte i en svært vanskelig situasjon og en viss veiledning om prosesser og rettigheter i perioden før han skaffer seg egen advokat. Vi overlater til granskningskommisjonen og legens egen advokat å få frem og nyansere de mange spørsmål denne saken reiser, sier Janbu.

- Vår rolle er helt klar

Lørdag kveld ønsker Anne-Gry Rønning Moe å komme med en presisering i saken:

- Det er en misforståelse at jeg har gitt utrykk for å ha vært en part i saken. Det har ikke vært min intensjon å fremstå som en part. Vår rolle er helt klar – vi har vært rådgiver i en akutt situasjon, og hans rettigheter blir nå ivaretatt av en advokat, sier Rønning Moe til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere