RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

- Ikke redde for å klage

Sist oppdatert:
Kunnskapsministeren tilbakeviser at foreldre er redde for å klage på barnehagen.

- Jeg tror det er veldig riktig at mange av oss foreldre foretrekker en barnehage framfor dagmamma. Men jeg har inntrykk av at foreldre i større grad er opptatt av kvalitet, sier Bård Vegar Solhjell (SV) til Nettavisen.

Netteavisen skrev onsdag at det stadig blir færre fagfolk i barnehagene, men at foreldrene ike tør å klage.

- Glade for plass
Mimi Bjerkestrand, som er leder for seksjon barnehage i Utdanningsforbundet, frykter på sin side at foreldre er redde for å klage.

- Det overrasker meg at ikke flere foreldre sier ifra og er oppmerksomme på kvaliteten i barnehager. Jeg tror det henger sammen med at barnehager er en mangelvare og at de er glade for i det hele tatt å få en barnehageplass, sier Bjerkestrand.

Hun er fortvilet over at mangelen på førskolelærere i barnehagene økte med hele 62 prosent i fjor. Mangelen er størst i Oslo og Akershus, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. I .

Les også:Frykter dårlige barnehager

- En stor økning
Kunnskapsministeren mener også at mangelen på førskolelærere er alvorlig.

- Økningen på 62 prosent er en stor økning som vi må ta på det største alvor. Samtidig er det riktig å få med at antall forskolelærere har økt kraftig i takt med byggingen av barnehager, sier han.

- Er det riktig å si at regjeringen har ofret kvaliteten i barnehagene for å nå løftet om full barnehagedekning?

- Nei, overhode ikke. Vi har fokusert både på pris, kvalitet og utbygging, sier Solhjell.

- Vil flate ut
Solhjell har tro på at mangelen på førskolelærere vil bedre seg når den store barnehagebyggingen er over. Regjeringen lovte full barnehagedekning innen utgangen av 2007, men er ennå ikke kommet i mål. Statsråden har også tro på at antall dispensasjoner vil bli færre på grunn av nye plasser på førskolelærerstudiet.

- Det er 125 nye plasser i år. Andelen som fullfører førskolelærerutdanning går også opp, og flere førskolelærere som jobber andre plasser begynner å jobbe i barnehagene, sier han.

- Er mangelen på førskolelærere størst i Oslo og Akershus fordi førskolelærerlønnen er så dårlig at de ikke har råd til å bo der?

- Nei, det tror jeg ikke. Antall førskolelærere har gått kraftig opp også her. Men jeg vil sterkt oppfordre kommunene om å satse på å få tak i førskolelærere, å være kreative i forhold til rekruttering, sier Solhjell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere